E2e

Sy slip överdrag för stolar: sömnad instruktion och tips

Lär dig att göra en cover stol slip för att ge rummet ett nytt utseende

Slip täcker ge liv till en gammal bit av älskade möbler och skydda en stol från den dagliga övergrepp mot barn och husdjur. Oavsett din anledning till att vilja en slip täcka, följ dessa steg för att skapa en skyddande och attraktiv tillbehör för en favorit pjäs.

Sy slip överdrag för stolar: sömnad instruktion och tips. Skapa ett papper mall.
Sy slip överdrag för stolar: sömnad instruktion och tips. Skapa ett papper mall.

Material och verktyg:

 • Stol att täcka
 • Tyg
 • Stora ark av papper eller slip täcka mall
 • Tyg sax
 • Symaskin
 • Tråd
 • Penna
 • Stick stift
 • Velcro (tillval)
 • Tejp

Sömnad instruktion och vägbeskrivning för att göra en cover stol slip:

Lär dig att göra en cover stol slip för att ge rummet ett nytt utseende. Med hjälp av mallen, köpa tyget.
Lär dig att göra en cover stol slip för att ge rummet ett nytt utseende. Med hjälp av mallen, köpa tyget.
 1. Skapa ett papper mall. Antingen köpa en mall för stolsöverdrag från internet eller skapa dina egna. Använda stora pappersark och en penna, göra en mall av alla ytor - fram, bak, sidor, sittdyna och säte rutan armar (inifrån och ut) och kjol. Säkra papper till ytan med stift eller tejp och rita konturerna av alla ytor. Skär varje bit av mallen.
 2. Med hjälp av mallen, köpa tyget. Eftersom mängden behövs tyg beror på storleken och formen på stolen, det enklaste sättet att bestämma den mängd tyg som behövs är genom att ta mallarna till tygaffär med dig. Eller lägga mallarna på ett bord och mät den mängd som krävs. Låt minst 2 "utrymme mellan mall delar.
 3. Tvätta tyget. För att undvika framtida krympning vid användning av en tvättbart tyg, kör tyget genom tvättmaskinen före kapning och bygga slip lock.
 4. Med hjälp av mallar, skär bitar av tyg. Placera mallarna på tyget och nåla mallen till tyget för att hålla på plats. Klipp ut tygstyckena, och se till att klippa ¼ "- ½" utanför linjen i syfte att möjliggöra sömmarna. Om du föredrar en slouchier passform, klipp 1 "utanför linjerna och sy lösare.
 5. Placera tyget för byggnation. När man förbereder att sy slip täcker för stolar, placera varje del tyg upp och ner på varje yta för att se att de ansluter. Vik alla veck runt hörn och armar, sedan stift dem.
 6. Sy ihop bitarna. Följ dessa sytips ... börjar med den bakre panelen ansluter över toppen på framsidan insidan sätesområdet, sy klädseln tillsammans. Sakta sätta locket ihop en bit i taget. Gå bitarna ut och in så att sömmarna kommer att vara på insidan.

  Beroende på typ av stol, kan det vara svårt att få den monterade slip täcka på och av. Om du vill ha enkel borttagning, överväga att ansluta antingen de främre sömmarna runt armar eller en baksida söm med remsor av kardborreband.

  Den sista biten du ansluter bör kjolen som kan göras i slutet av detta steg eller vid slutet av nästa steg.

 7. När du har sytt kåpan, vrid ut rätsidan. Forma slip täcka, montera sedan den över stolen och jämna ut kanterna och sömmar.

Nu när du har skapat en slip täckning för din stol, är det dags att njuta frukten av ditt arbete. Luta dig tillbaka, slappna av och njuta av den uppdaterade utseendet på gynnade stolar med sina nya höljen möbler slip .