E2e

Hur man gör en sträcka armband


Handgjorda smycken är enkelt och roligt att göra. Dessa enkla instruktioner om hur man gör en sträcka armband kommer att lämna dig med en färgglad, bärbar armband i mindre än en timme.

Steg 1

Samla dina varor. Att börja göra en sträcka armband, börja med att samla dina leveranser. Du behöver en rulle av 5 mm stretchig elastisk sträng, sax, pärlor (glas eller plast) och en förslutning (om du så önskar). Du kanske också vill ha en ljus handduk till hands för att hjälpa dig att hålla dina pärlor från rullning när du sträng din sträcka armband.

Steg 2

Hur man gör en sträcka armband. Börja med att mäta längden.
Hur man gör en sträcka armband. Börja med att mäta längden.

Börja med att mäta längden. Innan du kan börja sätta pärlor på dina sträcka armband, måste du först veta längd som du vill göra ditt armband. Så mäter storleken på handleden kommer att behöva passa in, och skär strängen extra 3 eller 4 inches längre än (för att möjliggöra vicka rum och längd för att knyta det). Kom ihåg att ditt armband görs att sträcka, så det är inte nödvändigt att göra armbandet längre än bredden av handleden - det kommer att sträcka för att passa över handen och sedan passar perfekt runt handleden om det mäts korrekt.

Steg 3

Skapa ditt mönster. Nu kan du börja tänka på vilken typ av pärla mönster som du vill skapa på sträckan armband du kommer att göra. Kommer det att vara allt en färg? Kommer du använda slumpmässiga kulor? Eller kommer du att använda en blandning av pärlor i olika mängder för att skapa en unik färg mönster? Utseendet på din sträcka armband är verkligen upp till dig. Bara se till att du lägger ut ditt mönster på bordet eller handduken innan du börjar strängarna på dina pärlor. På så sätt kommer du vet att du har tillräckligt av varje färg pärla som du behöver.

Steg 4

Gör din sträcka armband. Med elastiska strängen klippa och dina pärlor som anges, är du redo att göra din sträcka armband. Börja med att knyta en knut i slutet av din elastiska strängen, vilket ger en lite snöre i överskott så att du kan knyta armbandet tillsammans. Om du ska använda en förslutning för sträcka armband, slips om nedläggning vid denna tidpunkt och inte oroa lämna någon extra sträng (som du inte behöver binda slutet). Beroende på hur tunn din elastiska strängen är, kan du använda en nål för att hjälpa dig att få dina pärlor på din sträng. Men om du har ett gott öga bör du kunna sträng alla dina pärlor på din elastisk sträng utan alltför mycket besvär. Se till att du stannar för att titta på din totala armband då och då eftersom mönstret bildas så att du kan vara säker på att du inte har gjort ett misstag. Placera alla dina pärlor på din elastisk sträng.

Steg 5

Gör din sträcka armband. Se till att dina pärlor inte ramla av.
Gör din sträcka armband. Se till att dina pärlor inte ramla av.

Se till att dina pärlor inte ramla av. Håll i slutet av din sträcka armband ordentligt (släppa det nu skulle vara en katastrof!), Knyt de två ändarna av ditt armband tillsammans eller bifoga den andra halvan av nedläggningen. Det bör inte vara elastisk sträng syns på din sträcka armband när den är klar.