E2e

Skriva historisk fiktion: Novel Writing Tips

Lär dig hur framgångsrikt att skriva historiska faktaböcker

Historisk fiktion har alltid varit populärt, med människor som dras mot romaner som i tidsperioder som de har ett intresse i. Men skriver int hans genre är mycket mer arbete än att skriva en samtida skönlitteratur bit.

 1. Välj en tidsperiod. Tidsperioden bör vara mycket specifik, inte en vag decennium inom ett århundrade. Klädstilar, seder och sociala sedvänjor förändras från årtionde till årtionde och ofta ännu oftare. Välj de exakta åren som din bok kommer att äga rum. Populära breda tidsperioder inkluderar Regency period i England, inbördeskriget period i USA, den sena medeltiden i Europa, och det sena 19-talet i Europa eller Europa. Dessa perioder har många hängivna läsare, men någon tid och var som helst kan vara inställningen för ditt arbete. Om du inte kan komma på en tid som du är bekant med, tänk på en person eller karaktär som tilltalar dig och se om den tiden är en som du vill skriva om.
 2. Forskning, forskning, forskning. Det ögonblick i historien som du väljer bör vara mycket bekant för dig när du är klar med din forskning. Du bör känna till den gemensamma seder, klassystemet, det monetära systemet, de gemensamma arrangemangen levande, och allt annat som kan komma upp i ditt arbete. En eller två felaktiga uppgifter kommer att leda till att du förlorar dig trovärdighet snabbt. Om det finns uppenbara anakronistiska fel, kan du också vara beredd på säckar med brev som skickas till dig för att förmana er för dessa fel. Gör så mycket forskning som möjligt innan du ens börjar skriva. Skriva en berättelse och sedan försöker anpassa det till en viss tidsperiod kommer att komma ut klingande artificiell och påtvingad. Den information du avslöja guidar berättelsen du skriver och ta den till platser du inte hade tänkt på.
 3. Ge karaktärerna ett lämpligt perspektiv. Den bästa delen av att skriva en roman är karaktärerna och göra dem komma till liv. Tecknen bör ha attitydförändring hos människor från den tidsperioden. De är formade av sina erfarenheter, familjeliv och kultur, vilket innefattar tiden och platsen där de föds. En karaktärs generella perspektiv på världen kommer att vara uppenbara i böcker skrivna i första person. Om boken är skriven i tredje person, kan en karaktärs värden som definieras av tidsperioden påvisas genom karaktärens dialog och åtgärder, eller genom berättarröst återberättar de tankar och känslor av tecknet. Men synvinkel demonstreras, bör det vara uppenbart att karaktären är inte bara en modern människa hamnar i en annan tidsperiod.
 4. Träna en komplott. Kommer upp med en tomt kommer att ha mycket att göra med den tid du väljer. Oavsett om du vill skriva om romantik, politik, religion, kriminalitet eller något annat, kommer de att vara till viss del formas av den tid du ställt in. Tidsperioden kan faktiskt föreslå en komplott för att du under din forskning. Gör en grundläggande översikt av tomten innan du skriver.
 5. Välj dina karaktärer klokt. Dina karaktärer är varför folk läser. Tidsperioden och tomten är riktlinjer för dina karaktärer att följa, men dina karaktärer är den verkliga historien. Skapa dem klokt och försiktigt. Varje karaktär bör ha brister för att vara trovärdig och få läsaren att relatera till dem. Skapa tillbaka berättelser för varje tecken kommer att ge dig en konsekvent guide att följa när man beslutar en karaktärens handlingar och reaktioner. Även om ryggen berättelsen inte är närvarande i arbetet, kommer det att visa i karaktärens konsistens.
  Skriva historisk fiktion: Novel Writing Tips. Forskning, forskning, forskning.
  Skriva historisk fiktion: Novel Writing Tips. Forskning, forskning, forskning.

  Ett tecken kan vara en riktig siffra från historien, eller kan vara en helt ursprungliga karaktär. Vid användning av en faktisk historisk figur, kan vissa aspekter av personen vara fictionalized i viss utsträckning. Vilka delar är fiktiv är till stor del upp till författaren, men siffror som levde under den senaste tiden kommer att ha mer om dem i tryck, vilket gör fel eller ändringar lättare ska kunna godkännas. Men du skildrar en historisk person i fiktion, gör dig säker på att din delvis fiktiv vision av personen är förenligt med vetenskaplig kunskap om figuren. Med siffror som levde för hundratals år sedan, kan det finnas väldigt lite faktiskt känt om personen och karaktären måste vara fictionalized i högre grad.

Detta är inte den lättaste genren att skriva, men det är en tidlös konstform som förblir en populär allé av eskapism. Om du arbetar är realistisk och trovärdig, bör det ge sina läsare med en underbar flykt från den moderna världen. Vi hoppas Novel Writing tips kommer att ställa dig på din väg och kanske en dag hittar din bok på bästsäljarlistan.