E2e

Hur man lär mosaik tekniker

Mosaic tekniker lärs ut i många traditionella och online-konst klasser. Skapa en mosaik är konsten att aggregering. Små sprickor av färgat glas, sten eller annat material intill varandra på media som trä och sten. De tidigaste know mosaiker är geometriska mönster av skal och elfenben, som återfinns i Mesopotamien. Även konsten att skapa en mosaik är gammal, har tekniken lidit lite förändring från antikens dagar.

Det första steget av mosaiken tekniken är att välja ett medium

Det första steget av mosaiken tekniken är att välja ett medium. Det vanligaste mediet är en bordsskiva, men vilken yta som helst kommer att räcka. Om mediet du väljer inte är porös, kan du behöva sprida ett tunt lager sand över det. Denna teknik gör det möjligt för de små frakturer av glas, sten eller skal för att fästa bättre.

Nästa steg i mosaiken tekniken är att förvärva tesserae

Nästa steg i mosaik tekniken är att förvärva tesserae. Tesserae är det material som du vill använda i din mosaik, detta kan vara skal, ben, frakturer i spegeln eller trasiga Kina. Den tesserae får förvärvas från sparsamhet butiker, försäljning garage eller runt huset - detta är ett bra sätt att återvinna.

Nu när du har valt ett medium

Hur man lär mosaik tekniker. Det första steget av mosaiken tekniken är att välja ett medium.
Hur man lär mosaik tekniker. Det första steget av mosaiken tekniken är att välja ett medium.

Nu när du har valt ett medium, och samlat tesserae, måste du plocka nu en design för din mosaik. Motiv kan vara enkla geometriska former, eller figurativa. Nybörjare kanske vill fotokopia en bild i storleken och formen på det valda mediet, och spårar sedan bilden på till mediet. Detta kan lätt uppnås genom att spåra photocopied bilden med en kol penna. Den photocopied bilden placeras sedan nedåt på önskat medium, och gned från baksidan med något tungt. Detta lämnar ett negativ av den ursprungliga bilden på det valda mediet. Denna teknik kallas den direkta metoden.

Denna nästa steg är mycket viktigt

Detta nästa steg är mycket viktigt. Du måste nu välja rätt lim. Det finns många lim på marknaden idag, var som betjänar ett annat syfte: vissa är mer hållbara än andra och kommer att upprätthålla drastiska förändringar i temperatur. Du kommer att behöva göra en del efterforskningar.

Efter att fästa tesserae till din valda mediet

Efter att fästa tesserae till din valda mediet, och du är nöjd med resultatet, är det dags att injekteringsbruk. Injekteringsbruk är en pasta vid blandning med vatten. Det används för att täta luckorna mellan tesserae. Detta slätar den övergripande utseendet på mosaik, samt stoppar korrosiva element från att skada mosaik. Detta är en av de viktigaste aspekterna av mosaik tekniken, utan injekteringsbruk, kommer elementen förstöra bindningen mellan det adhesiva skiktet och tesserae.

Det sista steget är att tillämpa injekteringsbruk

Nästa steg i mosaiken tekniken är att förvärva tesserae. Nu när du har valt ett medium.
Nästa steg i mosaiken tekniken är att förvärva tesserae. Nu när du har valt ett medium.

Det sista steget är att tillämpa injekteringsbruk. Detta görs med en spackel. I mosaik tekniken, är i grund och botten injekteringsbruk smetas över ytan av mosaiken. Slutligen, är överskjutande fogmassa torkas bort med en trasa.

Du har nu avslutat din första mosaik. Om du vill veta mer om denna urgamla hantverk, överväga att anmäla sig till en online konsthistoria eller konstruktion klass.