E2e

Hur får inspiration till att skriva

Konsten att bra att skriva börjar inspiration

Konsten att bra att skriva börjar inspiration. Oavsett om du vill skriva fiktion eller facklitteratur, vad skiljer isär din berättelse är originalitet och insiktsfullt sätt den är skriven. Även de bästa författare kan få en mental block, förlamande dem från det fria flödet av ord. Här är hur man får inspiration till att skriva.

  • Bestäm vad du vill eller behöver skriva. Är du skriver en uppsats eller en novell? Jobbar du på en roman eller en biografi? När du skriver, du behöver någon form av ramverk för att kanalisera dina tankar mot en viss riktning. När du vet vilken typ av skrift du vill göra, kan du börja brainstorming för idéer.
  • Titta på ditt eget liv. En av de bästa källorna till inspiration är ditt eget liv. När allt, vad kan vara enklare än att skriva om vad som är bekant för dig och vad du vet om?
  • Ha en musa. Vissa författare måste inspireras av någon för att kunna skriva. Bestäm en musa i ditt sinne. Det kan vara din betydande andra, ditt barn eller ens damen som tjänar du kaffe i deli butiken i hörnet där du skriver. Heck, varför inte göra det din hund? Om du inte har någon du vill som verkar för att få din kreativa safter flödar och sedan skriva om någon som upprör dig. Kan inte stå en viss politiker? Gör en karaktär ur honom! Din granne verkar vara från helvetet? Låter som början på en bra roman!
  • Använd dina sinnen. Se dig omkring och försöka se vad du kan skriva om baserat på vad du ser och hör. Var uppmärksam om du råkar overhear någon annans konversation. Öppna ögonen när din egen karaktär och se hur moder jord kan inspirera dig! Skriv om dina känslor när du är glad, ledsen, förtvivlad eller rädd.
  • Titta på dina barn. Om du vill skriva om något humoristiskt, det finns inget som att lyssna och titta på dina barn att få dig motiverad. Dina barn kör du galen med sin unika uppfinningsrikedom? Börja skriva om det! Ditt barn sa bara du darndest sak? Sätt den på papper! Barn är också naturligt fantasifulla och är angelägna lyssnare, så försök att göra upp historier tillsammans och se vad som skiljer din egen fantasi i brand.
  • Läs andras arbete. Om du hör om ett citat som genljöd med dig, skriva om det. När du läser andra essäer och du vill reagera på det som skrevs, gör det utifrån din nästa artikel. Försök inte att kopiera stilen, men använd andra verk som en språngbräda för att få dig att tänka. Inte gillar hur en roman slut? Ändra den och ge den till din egen twist! Som en särskild karaktär i en annan novell? Mönster din egen hjälte efter det!
  • Ha en dedikerad arbetsyta. Gör din skrivbord heligt. Omge dig med föremål och bilder som du älskar och inspirera dig. Välj ett rum i ditt hus som har bra belysning och en trevlig utsikt. Om du känner att du behöver komma bort för att skriva, gå vidare. Bara vara säker på att skriva konsekvent.

Hur får inspiration till att skriva. Bestäm vad du vill eller behöver skriva.
Hur får inspiration till att skriva. Bestäm vad du vill eller behöver skriva.

Det finns många inspirationskällor för författare eftersom verkligen kan du skriva om vad som helst ditt hjärta önskar. Var noga med att vara konsekvent och ägna tillräckligt med timmar på dagen för att få det gjort så att du kan göra din berättelse kommer ut precis rätt.