E2e

Hur tenn en lödkolv

Varje lödkolv är pre-förtennad under produktionsprocessen

Varje lödkolv är pre-förtennad under produktionsprocessen. Över tiden, dock är spetsen på lödkolven de-förtennad grund av flera skäl, som därmed lämnar verktyget ganska tråkig och rostiga. Det är därför det är nödvändigt att tenn din lödkolv. Tinning innebär beläggning spetsen med nya lod (järn). När du tenn din lödkolv, får du göra det mesta av värmeeffekt och lödning funktionerna i verktyget och förlänga dess livslängd. Här är hur du kan göra detta.

  • Förbered ditt material. Det första du behöver göra är att förbereda allt du behöver för förtenning processen. Bortsett från lödkolven själv, behöver du en svamp, nytt lödtenn rulle, spets rengöringslösning och en mjuk trasa. Så mycket som möjligt, föra allt till din arbetsplats, så du behöver inte komma ut och hämta material då och då.
  • Rengör spetsen av lödkolven. Nu när allt är klart, kan du börja rengöra lödkolven. Gör detta genom att först ansluta verktyget. Sedan, låt lödkolv att värma upp. När dess temperatur är redan ganska hög, börja att rengöra spetsen med användning av en våt svamp. Lätt svamp bort skräpet och löda uppbyggd från spetsen. Tänk på att inte använda slipande produkt för att rengöra spetsen. Det betyder att ingen sandpapper, stålull, eller ens flux. När skräpet och uppbyggnad har tagits bort, kan du fortsätta att rengöra spetsen med en rengöringslösning. Denna lösning kommer ofta i form av pasta och har speciella material för att eliminera oxiderat material som har samlats i spetsen. Använd denna lösning i enlighet med tillverkarens anvisningar.
  • Coat lödkolven med nya lod. Så snart som spetsen är redan ren, börja tillämpa ny löda till spetsen av lödkolven. Tryck bara på den nya lodet med spetsen på lödkolven. Lägg märke till att när du gör detta, kommer lodet smälta och täcka hela verktygets spets. Kontrollera att det finns en jämn beläggning av lod genom hela spetsen så att lödkolven kan prestera bra efter tinning processen. En annan viktig påminnelse: Alltid använda ett lod som är hög i tenn innehåll. Denna typ av lod har överlägsen kvalitet och kommer att hålla din lödkolv i gott skick.
  • Torka överskott löda bort. Använd en mjuk trasa för att torka bort överflödigt lod från spetsen. Spetsen på din lödkolv vänder glänsande som du gör detta. Och vid denna tid, är den klar att användas igen.

Om spetsen är mycket smutsigt och är nästan svart i färgen

Hur tenn en lödkolv. Förbered ditt material.
Hur tenn en lödkolv. Förbered ditt material.

Om spetsen är alltför smutsiga och är nästan svart i färgen, använd sal-ammoniak, även kallad förtenning blocket, för att rengöra den. Återigen, anslut din lödkolv och att kunna nå en hög temperatur. När det är redan varmt, gnugga spetsen av lödkolven på sal-ammoniak. Rök luktar ammoniak då kommer att släppas, vilket innebär att rengöring ordentligt görs. Kom ihåg dock att sal-ammoniak användas sparsamt. Eftersom det är slipande, kan onödig och överdriven användning skada spetsen av lödkolven.