E2e

Hur man gör en baksten

En baksten är vad bagare använder för att förhindra bränning de varor som de kommer att sätta in i ugnen. Detta fungerar som en barriär mellan den mat som gräddas och värmen från ugnen. Numera är en baksten används mest vid matlagning pizza men det finns också andra recept som kräver att du använder detta när bakning. Du kan göra din egen baka sten som du kan använda med din ugn.

Lär dig hur man gör en baksten genom att följa de steg som anges nedan.

  • Köpa kakel. Det första du behöver göra är att köpa plattan som du vill använda som bakning sten. Den bästa kakel att använda är en oglaserade stenbrott kakel. Du kan köpa detta från kakel butiker. Se till att du får en storlek på platta som passar i din ugn. Du kan också kolla in Köp kakel . Du kan kolla in de olika storlekarna på stilar som de har så att du kan välja den bästa för att passa in i ugnen.
  • Rengör kakel väl. Rengör kakel noggrant med vatten. Du kan använda en slang med högt vattentryck så att du kan eliminera damm och andra smutspartiklar som finns på brickan. Du bör inte använda tvål eller diskmedel för att rengöra kakel eftersom det kommer att absorberas in i den och detta kan förändra smaken av de varor som du ska baka. Låt plattan torka helt innan du fortsätter med nästa steg.
  • Gnid olivolja på kakel. När plattan är redan torr kan du gnugga olivolja på ytan. Den olivolja kommer säsongen kakel så att den är klar att använda i ugnen. Detta kommer också att förhindra mat som spill från din bakplåt att hålla sig till plattan. När gnugga, använd en cirkelrörelse. Gnid oljan tills det inte finns mer lysa kvar på plattan.
  • Värm upp bakning kakel. Det sista steget är att värma upp bakning kakel. Sätt din bakning kakel inne i ugnen och ställ in temperaturen på 300 grader Fahrenheit. Det finns inget behov att förvärma ugnen. Låt plattan att baka i 3 till 4 timmar. Efter bakning, få stenen ur ugnen och låt den svalna. Nu har du en bakning sten som du kan använda för att göra pizza och andra recept.
  • Använda bakning kakel. Nu kan du använda din bakning kakel. För att använda den, ställa in den på den nedre korgen inuti ugnen. Värm ugnen enligt instruktionerna på recept. Placera skålen ovanpå bakning kakel när den är klar. Plattan kommer att förhindra att maten bränns.

Hur man gör en baksten. Gnid olivolja på kakel.
Hur man gör en baksten. Gnid olivolja på kakel.

Dessa är de steg som du måste följa om du vill göra din egen bakning kakel. Allt du behöver göra är att hitta ett par recept så att du kan börja baka.