E2e

Hur tar man bort bakre trumbromsar på en Toyota Tundra

Toyota Tundra är en populär pick-up-modellen på grund av dess robusthet och driftsäkerhet. Men på grund av de frekventa tunga laster det används för att utföra de bakre trumbromsar slits snabbare än framsidan och behöver bytas oftare.

Här är stegen för att ta bort de bakre trumbromsar på en Toyota Tundra.

  • Parkera trucken på ett jämnt, väl upplyst yta. Som du kommer att arbeta med lastbil för en timme eller mer, måste du stabilisera bilen av säkerhetsskäl. Rensa arbetsområdet från skräp och risker. Ställ överföringen till Park och befria nödbromsarna.
  • Höj lastbilen med domkrafter. Lossa muttrarna på varje bakdäck innan höja lastbilen. Placera två pallbockar under differential båda bakhjulen, placerade rakt under bakaxeln. Kör pallbockar tills de når samma tillräcklig höjd.
  • Ta bort bakdäcken. Använd en klack skiftnyckel och ta ut varje hjulmuttrarna från hjulen. Förvara muttrarna och däck till en sida, vilket gör att de inte är missriktad.
  • Ta bort bromstrumman från bakaxeln axeln. Om bromstrummorna visar envis, använd en plast-hammare för att lossa sitt grepp. Du kan också prova backade bort bromsen justeringsanordningen. Bromsbeläggen bör exponeras vid denna punkt.
  • Frigöra de stora källorna i bromsenheten. Dra fjädrarna över förankring stiften knutna till dem.
  • Vrid skruven broms justering. Ställskruven är en metallstång finns på den nedre delen av bromsaggregatet. Genom att vrida den med en medurs skruvmejsel, kommer du ladda trycket från bromsklossarna.
  • Ta av skon nedhållande fjädrar. Skorna blir pressas mot bromsen ner av en hydraulisk hjulcylinder, vilket gör att lastbilen att sakta ner, medan fjädrarna återgår showen till sitt viloläge när bromsarna inte används. Använd en tång för att slå varje vår moturs för att lossa den.
  • Lossa bromsbeläggen från resten av bromsaggregatet. Lagra det för reparation eller bortskaffande.
  • Kolla in bromssystemet efter tecken på skador. Medan bromssystemet utsätts, bör du kontrollera om det finns sprickor eller spår i de bakre trummor, röta, gropar eller läckage längs bromsledningar och cylindrar hjul, rost längs bromskabeln och defekter med den bakre bromsen fästplattan. Smörj bromsdelarna vid behov.
  • Överväga att ha en lastbil verkstad Ta bort den bakre trumbromsar för dig. Ett auktoriserat servicecenter kommer att ha utrustning, reservdelar och utbildning för att göra broms bort effektivt och grundligt. Teknikerna kan även inspektera bromsenheten och andra komponenter lastbil se till att de är i skick för dig.

Hur tar man bort bakre trumbromsar på en toyota tundra. Parkera trucken på ett jämnt, väl upplyst yta.
Hur tar man bort bakre trumbromsar på en toyota tundra. Parkera trucken på ett jämnt, väl upplyst yta.

För att byta bromsar och däck, helt enkelt kasta om ordningen av dessa steg. Se till att testa Tundra först innan du använder den på vägen för att se om du lägger tillbaka delarna ordentligt.