E2e

Hur man byter en tjocklek på en Ford F - serie

Även de tuffaste av lastbilar

Även de tuffaste av lastbilar, vilket är Ford F-serie, har sin svaghet. Rasterna så småningom ner om du sätter det på prov hela tiden. Och när det slits, är det vanliga problemet en skadad bromsok. Här är hur du kan ersätta en Ford F-Series bromsok.

 • Samla material och verktyg du behöver. Du bör få följande saker: en Ford lastbil bromsok, ett däck järn, en domkraft, en Allen eller hylsnyckel, en transparent slang, en liten gummi bit, och vissa brickor koppar.
 • Park din Ford i ett garage eller en säker arbetsplats. Parkeringen växeln ska kopplas in. Sätt en sten, en bit trä eller material som du kan använda som en kil för att hålla bilen stabil.
 • Använd domkraften för att höja din Ford. För att göra detta, placera jack s bottenplattan på ett fast och stadigt underlag. Sedan placeras basplattan i rätt vinkel, med tanke på att det kommer att ta vikten på fordonet. Detta bör vara mycket nära eller intill den främre delen av bilen där raster ligger. Pump eller vrid handtaget på jack upp och ner eller moturs för att sänka den.
 • Säkra din Ford på pallbockar. Placera domkraften står vid rätt punkter axiella stand både på framsidan och baksidan av ditt fordon. Sakta sänka fordonet och säkra sin position på den pallbockar. Du kan skaka fordonet för att kontrollera om det är ordentligt på pallbockar. När det är säkert, kan du lyfta fordonet för att ge tillräckligt utrymme för dig att arbeta med.
 • Koppla mätmarkören från kroppen. För att göra detta, ta bort först tjocklek fästbultar håller den på plats. Stöd mätmarkören på Ford, men låt det inte hänga med bromsslangen.
 • Koppla loss bromsslangen från bromsoket. För att göra detta, bör du ta bort flödet bulten. Kasta koppar brickor. Anslut den genomskinliga slangen med en bit gummi.
 • Anslut den nya bromsok till bromsslangen. Byt flödet bulten med nya koppar brickor.
 • Säkra mätmarkören på fästet. Efterdra alla skruvarna enligt deras rätt moment. Dra först nedre bulten innan den övre delen.
 • Lufta bromssystemet. Gör detta när hydraulsystemet har öppnats. Denna uppgift kräver en annan person som kan hjälpa dig. För att göra detta, öppna avluftningsventilen först och fäst den genomskinliga slangen till den. Fråga din hjälpare eller följeslagare att trampa på bromspedalen för att låta luften.
 • Anslut hjulet. Ta bort domkraften. När hjulet är säker, sänka bilen med domkraften.
 • Ta bort kontakten. Pumpa bromspedalen och kontrollera att det känns fast.
 • Köra runt ett tag för att testa bromsarna. Om något verkar fel, har en annan titta på det igen för att kontrollera om du har gjort allt rätt.

Hur man byter en tjocklek på en ford F - serie. Park din ford i ett garage eller en säker arbetsplats.
Hur man byter en tjocklek på en ford F - serie. Park din ford i ett garage eller en säker arbetsplats.

Att sätta upp en Ford lastbil för reparationer kan bli mycket dyrt, även för mindre. Det är praktiskt och viktigt att veta hur man gör egna smärre reparationer som byte av bromsok på din Ford F-serie fordon.