E2e

Hur man kan minska bullret bilmotor

Okej, är detta problem med motorljud ofta relaterat till bilens ålder. Helt nya bilar normalt inte kommer att ha motorer som avger höga decibelnivåer. Det är bara de som har använts för ganska lite som kommer att ha detta problem. Men när det kommer till det, kan ljudet från din motor irritera faktiskt dig, speciellt om du är en drivande och bara vill tänka. Tja, kan det vara svårt att tänka när du har den livliga motor i bilen genomsyrar atmosfären inuti bilen.

Jo, idag får du lära dig ett par sätt på hur man kan minska bullret från din motor. Dessa alternativ har garanterat att det fungerar med ett stort antal bilägare.

  • Kontrollera din motor. Om din motor har blivit oförklarligt och onormalt högt, så det första som du bör göra är att kontrollera din motor. Merparten av tiden, är bruset i motorn på grund av en instabilitet eller lös del i den. I vissa fall kan motorn faktiskt gråta och klaga för att något inte fungerar som det ska. Ta bullret som ett tecken och försöka bestämma dess källa.

    Först ut, se till att dra åt bultarna som finns i din motor. Lösa skruvar är oftast de vanligaste orsakerna till högt motorljud. Om det finns en lös bult, kommer det att skapa ett högt repetitiva ljud på grund av vibrationer i motorn när den är igång. Därför genom att dra åt bulten kommer du effektivt minska bullret. Nu tänka på att detta kan vara en noggrann uppgift eftersom det finns många bultar inuti din motor. Så är det starkt rekommenderat att ha en mekaniker arbetar på det i stället. Se till att fokusera på bultarna på motorn stöd, eftersom dessa normalt gemensamma syndarna.

    Hur man kan minska bullret bilmotor. Kontrollera din motor.
    Hur man kan minska bullret bilmotor. Kontrollera din motor.

    Bortsett från de bultar, se till att kolla in alla delar i din motor för att se om de är lösa eller om de inte fungerar som de borde vara. Uppmärksam på din tändstift samt gamla kan faktiskt orsaka onödiga vibrationer. Ändra dem om du tror att du behöver.

  • Blockera ut buller Okej, om det efter kontroll varje hörn av din motor och efter att du har skärpt alla bultar, buller kvarstår,. Överväga att blockera en stor mängd buller genom att placera en isoleringsmatta på toppen av motorn, under huva. Denna speciella ljudisolering matta kallas Dynamat. Det liknar faktiskt en stor bit av aluminiumfolie förseglas i någon form av plastskikt. Denna speciella matta används normalt av audiofiler att täta ett visst område så att ljudet studsar och hålls inom det aktuella området. Placera denna matta på motorn dämpa ljudet, vilket kommer att ge dig lite lugn och ro när du kör runt.

Dessa två alternativ skulle lätt lösa bullerproblem

Dessa två alternativ skulle lätt lösa bullerproblem. Naturligtvis finns det andra sätt, t.ex. kontroll av jordning av din bil och genom att säkra den andra förlorar tallrikar och delar runt bilen. Om dessa två brusreducering alternativ inte fungerar, sedan överväga att prova de andra alternativen.