E2e

Hur man byter vattenpumpen i bilen

Spara pengar är allas högsta prioritet idag

Spara pengar är allas högsta prioritet idag, särskilt för bilägarna. Om de kan spara på gas, reparation och underhåll, kommer de. Ett sätt på vilket bilägare kan spara pengar är genom att ersätta deras bilens vattenpump.

Hur man byter vattenpumpen i bilen. Töm kylaren och vattenpumpen.
Hur man byter vattenpumpen i bilen. Töm kylaren och vattenpumpen.

I huvudsak finns det två huvudsakliga skäl en bils vattenpump behöver bytas ut. En är normalt slitage, vattenpumpen behöver byta varje 100.000 miles eller så. Nästa gång det är en läcka i vattenpumpen eller någonstans i bilens kylsystem. Vanligtvis buller är ett tecken på att din vattenpump behöver bytas ut. Lukt är en annan indikation på att du behöver byta din vattenpump. Om du luktar en aning kylmedel som härrör från bilens huva, då har du förmodligen en läckande vattenpump eller kylare. Oftare än inte, kylvätskor läcka från vattenpumpen så att vattnet pumpen också behöver bytas ut.

För att ta reda på om du bilens vattenpump behöver en ersättare

För att ta reda på om du bilens vattenpump behöver en ersättare, spridning bitar av vitt papper under din bil innan du går till sängs på kvällen. Om det är blött med vätska genom morgonen, har du definitivt en läckande vattenpump. Om det är blött med något grönt, då din kylvätska läcker, troligen från vattenpumpen. Du kan ha det betjänas av en bilmekaniker och betala minst 225€ för material och arbete, eller så kan du lära dig hur du fixa det själv och spara pengar. Om du vill prova det senare alternativet, här är vad du behöver göra.

Köp delar som du behöver

Köp delar som du behöver, inklusive vattenpumpar, tätningsmedel, och en vattenpump packning i en bildelar butik. Carparts.com säljer bildelar till överkomliga priser. Du kan också prova att köpa vattenpumpar från dem som tillverkar dränkbara pumpar, brunnar pump, pumpar luft, oljepumpar, och pumpar damm.

Spara pengar är allas högsta prioritet idag. För att ta reda på om du bilens vattenpump behöver en ersättare.
Spara pengar är allas högsta prioritet idag. För att ta reda på om du bilens vattenpump behöver en ersättare.
  1. Töm kylaren och vattenpumpen. Sätt en kastrull under bilen som samlar den avrunna vattnet.
  2. Lossa alla remmar, fästen och remskivan är knutna till vattenpumpen hjälp av en uppsättning tång.
  3. Ta vattenpumpen och befria maskin i ett vänster packningsmaterial.
  4. Applicera en liten sträng av tätningsmedel såsom RTV silikon på motorsidan av den nya vattenpumpen packning och ytan där vattenpumpen kommer att placeras. Låt det sätta sig i ungefär 10 minuter eller så.
  5. Montera vattenpumpen och packning på ett sätt som liknar hur det ursprungliga installerades.
  6. Återansluta bälten, konsoler, och en remskiva till vattenpumpen. Använd en gängtätning för muttrar och bultar för att säkerställa att det inte blir någon läckage senare.
  7. Anslut kylaren med vattenpumpen och fyll den med kylvätska eller vatten.
  8. Testa din vattenpump för läckage genom att kontrollera läckor med papper som beskrivs ovan.

Vid byte dig bilens vattenpump, se till att du leta efter specifika instruktioner för din bil. Inte alla bilar är byggda på samma så det kan finnas speciella instruktioner för byte av vattenpump i din bil.