E2e

Hur ta hand om en piccolo

Piccolo

Piccolo, en miniatyr version av flöjt, är ett musikinstrument som kommer från träblås familjen. Det följer samma fingersättning som standard flöjt men spelar en oktav högre än vad som ursprungligen skrivna på musik. Piccolo är oftare används i orkestrar och band marschera. Det finns i princip två typer av detta instrument. En kallas de metall-cylindriska hål, vilket är perfekt för nybörjare, och den andra, trä konisk borrning, oftare används av avancerade musiker. Som i alla andra musikinstrument, kommer ordentlig vård och underhåll av piccolo se till att det fortsätter att producera den bästa kvalitet på ljud och kommer att pågå en lång, lång tid. Följande tips kommer att lära dig det bästa sättet att ta hand om ditt instrument:

  • Välj piccolo för dig. Om du är nybörjare, som nämnts ovan, är den metall-cylindriskt hål instrument mer passande. Detta beror på att den reagerar snabbt när det används, även om ljudet den producerar inte kan vara såsom raffinerad som träet konisk-borrningen. Eftersom trä konisk borrning spricker helt enkelt, detta rekommenderas för mer avancerade spelare. De producerar en sötare, mer raffinerad ljud också. Denna speciella instrument får inte användas utanför eftersom det lätt kan skadas.
  • Studera hur man monterar piccolo. Anliggningsytorna får inte ha några spår av grus eller smutspartiklar. Se till att fogarna är anordnade i en rak linje. Skjut ihop dem försiktigt i en slingrande rörelse utan någon kraft. Skulle det finnas någon svårighet väglinjer, ta bort den ände som orsakar problem och ta bort smuts från leden. Det är inte tillrådligt att använda vaselin eller läppglans för att placera lederna tillsammans med lätthet, eftersom mer smuts kommer att följa det så småningom.
  • Se alltid till att lederna är fästa tätt ihop speciellt när du använder din piccolo när marschera. Detta kommer att hindra dem från att lossna och flyga bort. Det rekommenderas att du alltid har ett extra instrument till hands vid olyckor som denna bör ske under loppet av din prestation. Den embouchure hål måste uppradade på ett sätt som det är i mitten av nycklarna "övre raderna. Stången kan anpassas till de översta knapparna "kant genom att vrida fotleden. Nyckeln nedanför den högra handens pinky trycks ofta för anteckningar. Det måste vara korrekt inriktade liksom. En elektrisk tuner rekommenderas för att stämma instrumentet, men duktiga spelare kan oftast se om den är inställd eller inte bara genom att lyssna på den.
  • Värm upp piccolo innan stämningen genom att blåsa in luft i det eller spela det. Du måste ta isär instrumentet i sina tre delar efter användning.
  • Sätt en mjuk trasa i skåran på botten av tuning stången, vända tyget och vira den runt stången tills den inte längre är synlig. Skjut stången försiktigt genom varje del i en riktning utan att vrida det. Detta tar bort all fukt på instrumentets avsnitten. En sämskskinn efteråt kan användas för polering av flöjt, ta bort eventuella fingeravtryck spår eller smuts. Nycklarna måste torkas försiktigt också. Du måste hålla flöjten vid dess trumma under reningsprocessen för att undvika att böja stängerna eller tangenterna. Torka försiktigt munstycket för att rengöra på spett eller smuts.
  • Förvara alltid piccolo förvaras i sitt fodral när den inte används så att det är säkert från element eller olyckor som kan skada den.
Hur ta hand om en piccolo. Välj piccolo för dig.
Hur ta hand om en piccolo. Välj piccolo för dig.

Det räcker inte att du kan spela din piccolo perfekt. Lika viktigt är att du vet hur man tar väl hand om det så att det alltid kommer att tjäna dig väl och göra sitt bästa för dig.