E2e

Hur mäter tyg för klädsel

När din gamla soffa eller soffa behöver nytt klädda, är det viktigt att du mäter stolen innan du rip off den gamla tyget. Att få rätt mått är avgörande så att du kan re-do stolen ordentligt utan slut av tyg halvvägs genom projektet.

Låt dig inte skrämmas om att mäta tyget

Hur mäter tyg för klädsel. Gör en ritning eller lista den del du mäter på papperet.
Hur mäter tyg för klädsel. Gör en ritning eller lista den del du mäter på papperet.

Låt dig inte skrämmas om att mäta tyget. Du kan enkelt göra det om du har ett måttband, en bit papper och penna och lite tålamod. Så här mäter tyg för klädsel.

  • Gör en ritning eller lista den del du mäter på papperet. Gör en grov skiss av stolen på en bit papper. Oroa dig inte om detaljerna. Poängen är att få så att du kan märka olika delar av delar av stolen som baksidan av stolen, armstöden och sätet. Var noga med att dra eller göra ett utrymme för att skriva ner och dra fram och tillbaka på stolen.
  • Mät stolen i sektioner. Mätning en stol är precis som att få mätningarna av en person. Du mäter olika delar först sedan lägga till alla mätningar tillsammans för att bestämma den totala mängden tyg du behöver. Det är samma sak med en stol måste du klä möbler. Du behöver åtgärden framsidan av stolen, armarna, sätet, kilen och sidor av stolen.
  • Mät bredaste delarna alltid. När du tar måttbandet till din stol, placera den på den bredaste eller tjockaste delen alltid. Till exempel, om du tapetsering en wingback stol, mäta den övre delen av stolen i stället från mitten av ryggen. På så sätt kan du vara säker på att ha gott om material för hela stolen.
  • S tårta med höjden. När du mäter stolen, få höjden. Du måste mäta stolen där den befintliga tyget slutar där det börjar. Återigen, se till att få den högsta punkten. Vid mätning av höjd, måste du också få tjocklek sätet.
  • Mät bredden. Du kommer också att behöva mäta bredden av stolen. När du går runt stolen, se till att skriva ner det mått du har förvärvat. Skriv ner det i inches eftersom du kan alltid konvertera mätningarna varven senare. När du får tjockleken av sätet, multiplicera antalet med fyra eftersom det finns fyra sidor. När du får mätningarna för armarna, multiplicera det med två eftersom det finns två armstöd.
  • Konvertera inches till varven. När du har längd och bredd en del, multiplicera det med varandra för att få kvadratcentimeter yta av utrymmet. Du har nu mätningar i kvadrat inches. Gör detta för alla delar av stolen och lägga upp bilden. Konvertera till varv, dela upp det totala belopp med 36. Om du inte är säker på dina omvandlingar kan du sätta i din råa mätningar till tygaffär och har assistenten hjälper dig med avprickning och omvandlingar.

Nu när du vet hur mycket tyg du behöver

Nu när du vet hur mycket tyg du behöver, kan du gå ut och välja mönster och tyg som du önskar. Eftersom du ändrar klädsel i tyget, varför inte blåsa nytt liv till din gamla soffa genom att ändra mönster och färg också? Du skulle bli förvånad över vad en dramatisk skillnad ett nytt mönster ger på en gammal soffa.