E2e

Hur man skriver ett filmmanus synopsis

Oavsett om du gör reklam för ett manus som du har skrivit att presentera filmen chefer eller bara fylla ett uppdrag från din engelska lärare, skriver en sammanfattning är inte en svår sak att göra. En synopsis för ett manus är oftast en kort beskrivning av de tecken, tomt, och andra viktiga element som finns i manuset. Nu kan du likna en synopsis till en sammanfattning. Ja, de är ganska lika men, ett synopsis bara ger dig några detaljer, men inte hela historien och inte lösning på konflikten. Sammanfattningen ger dig kort information om manuset, inklusive slutet. I varje fall, här är några tips om hur man skriver en synopsis.

  • Gör det enkelt att läsa. Den första viktiga tips att skriva en synopsis för ett manus är att göra det enkelt och lätt att läsa. Detta innebär att du måste avstå från att använda stora ord och symbolik. Kom ihåg att läsarna vara människor som inte har den kvicka knep som du är begåvad med. Dessutom kan direktörer läsa synopsis speciellt om du pitching manuset. Gör det enkelt och tydligt eftersom direktörer inte har tid att räkna ut din ordlek.
  • Göra läsaren vill läsa manuset. Synopsis är inte en fullständig sammanställning. Detta innebär att du bara ska inkludera godbitar i din synopsis som gör läsaren vill läsa din filmmanus. Detta kommer att innebära en kort beskrivning av huvudpersonen, antagonisten, och konflikten. Men inte sked mata läsaren genom att ge slutet eller hur huvudpersonen övervinner konflikten som en sammanfattning skulle. Dessa saker som sägs se till att inkludera bitar av manuset som kommer intriger och locka läsaren att vilja få ditt manus och vända det från sida till sida tills han eller hon når slutet. Dessa idéer är särskilt användbara om du pitching manuset till regissörer, skådespelare eller filmproducenter.
  • Låt dina vänner läser synopsis och manuset. Innan du skickar resumé av din manus till den person som du vill slå till eller läraren som tilldelat dig arbetet, beroende på fallet, se till att få den att läsa av några av dina vänner som kan ärligt och skickligt ge dig konstruktiv kritik . Låt dem läsa synopsis och manuset och ge kritik för båda. Naturligtvis har fokusera dem på synopsis om manuset passerar märket med dem. Fråga dem om synopsis är nog att göra vem som helst läsa den vill läsa manuset.
  • Leta efter prover. Om du inte vet hur man ska börja skriva din synopsis och hur man kan strukturera den, då du kanske vill leta efter prov och basera ditt skrivande genom dem. Internet är ett utmärkt sätt att få några prover för att granska. En bra hemsida att kolla är imdb.com som är en film och TV databas och varje film eller show kommer att ha en motsvarande sammanfattning skriven av professionella filmkritiker. Ta en gåskarl och lära sig att skriva synopsis för manus nu.

Webbplatsen imdb.com är bara en plats för att kontrollera prover. Du kan kontrollera andra webbplatser som erbjuder recensioner och främjar filmer. De kommer att ha en massa prover där. Kom ihåg att dessa skriven av olika personer, så se till att basera ditt skrivande på dem som du tror är spännande, lockande och välskriven.

Hur man skriver ett filmmanus synopsis. Gör det enkelt att läsa.
Hur man skriver ett filmmanus synopsis. Gör det enkelt att läsa.