E2e

Hur man skapar blommor med akrylfärger

Skapa realistiska blommor med akrylfärger för att lägga till färg kräver en nivå av disciplin, tålamod och kreativitet. Naturligtvis kommer grundläggande kunskaper i att förena och blanda akrylfärger på en palett krävas liksom. Ändå kan vem som helst med hjärtat för konsten prova eftersom akrylfärger kan verkligen vara för alla. Detta sagt, om du har valt konsten att måla blommor till en viss nivå av realism, så här är några steg du kan följa.

  • Välj den primära färgen. Medan vissa blommor har olika färger blandas ihop för att skapa skönhet, kommer det alltid att finnas en primär färg de flesta blommorna är skuggade med. Till exempel kommer en röd ros har rött som sin primära färg men har olika nyanser av rött runt knoppen. Huvudsektionen kan vara ljust rött medan den yttre sektionen av knopp kan ha en rosa nyans. Den inre delen av rosen nära stammen kan vara av en mörkare röd, något nära till rödbrunt. Detta sagt, måste du välja en primär färg för dina blommor. För tydlighetens undervisningen, använda rosa för att efterlikna de nyanser av en rosa nejlika blomma.
  • Blanda färgerna. Vid denna punkt, kommer du vill använda en palett där du kan enkelt mixa och blanda färger för att bilda den nyans du vill ha. Nu, om du inte har en palett, kan du nöja aluminiumfolie. Folien i ditt hus kommer att göra. Eftersom du har beslutat om rosor som din primära färger, tappa ett uns av rött och vitt separat på paletten (undermåliga eller på annat sätt). Blanda lite rött med vitt för att skapa den rosa nyans du beslutat om.
  • Måla blommor. Använd en tunnare pensel och börja måla blommorna på duken. Självklart bör en lätt skiss av blommorna redan vara på plats om du ganska bra på att skapa en fri hand med en pensel. I detta skede, inte bry sig skuggor ännu och måla hela den blomman rosa nyans du tidigare blandat.
  • Skapa skuggorna. Detta är den fas i processen där du kommer att ge liv åt dina blommor. Detta kommer att göra hela bilden lite mer realistisk. Först måste du bestämma var ljuset kommer att komma från. Detta kommer att ge dig en idé om att placera den mörkare och ljusare rosa. De områden bort från ljuset bör vara den målade med en mörkare rosa, något närmare den faktiska rött. Den ljusare rosa ska vara på områden som kommer att utsättas för ljuskällan. För att göra skuggningen mer realistisk, lägga en fin vink om gult på områdena närmast ljuskällan. Dessa är de områden som målade med en ljusare rosa.

Efter målning blommorna

Hur man skapar blommor med akrylfärger. Välj den primära färgen.
Hur man skapar blommor med akrylfärger. Välj den primära färgen.

Efter att måla blommor, kommer du vill göra samma sak med stam och blad. Självklart kommer du att använda grön som din primära färger här. När du är klar med projektet, ge bilden en snabb översyn och lägga färg till där du tror behöver det. Om bilden ser ut som the real thing, så har du uppnått ditt mål.