E2e

Hur man säkrar en påslakan

Täcken har populärt används i stället för täcken och filtar

Täcken har populärt används i stället för täcken och filtar. De är nere fyllda påsar som också har använts som duntäcken. Eftersom täcken är tunga och svåra att tvätta, de är skyddade med påslakan.

Hur man säkrar en påslakan. Tvätta påslakan och låt torka under solen.
Hur man säkrar en påslakan. Tvätta påslakan och låt torka under solen.

Den påslakan fungerar som en madrass pad som skyddar täcket från damm och fläckar. Däremot kan konstant rörelse vrida också täcken inuti. På grund av detta är det viktigt att lära sig att säkra en påslakan att hålla täcket insidan alltid i god form.

Här är några av de enkla tips som du kan följa för att säkra din påslakan och duvet inuti:

  1. Tvätta påslakan och låt torka under solen. Du kan placera den i torktumlaren, men det är ändå viktigt att torka den under solen att helt döda bakterierna. Gör detta som en månatlig rutin eller en gång i två veckor beroende på hur lätt din täcka blir smutsiga.
  2. Ta nytvättad och torkade påslakan och håll den på sina hörn. Kraftigt skaka täcket för att hålla den borta från rynkor. Vrid locket ut och in genom sömmarna av locket. Du vet att du har denna rätt om de dolda sömmar visar nu.
  3. Lägga ut påslakan på en plan och ren golv. Låt luckan röra täcket fot. Detta kan göras genom att vända den öppna delen bort från duvet.
  4. Ta tag i sömmen på påslakan och hitta kanter täcket. Justera hörnen på påslakan till hörnen på sömmarna. Arbetet med en kant först och sedan den andra.
  5. Dra täcke mot dig samtidigt som du lyfter upp det så att täcket faller ned påslakan. Detta kan bekvämt göras i knä eller stående position medan foten är på öppnandet av påslakan i botten. Om det är svårt för dig, kanske du behöver hjälp av någon som kan hjälpa ryck duvet omslaget medan du lyfter täcket.
  6. Fortsätt att dra tills du har inneslutet duvet den påslakan. Eftersom täcket är tung, kommer det att vara till hjälp om du lägger ner det hela platt på golvet. När du lyfter täcket, göra detta med en del i taget.
  7. Stäng Stäng påslakan genom knapp eller dragkedja. Börja med en ände visserligen långsamt passerar till den andra änden. Se till att du inte hoppar över någon av knapparna.

Detta är det rätta sättet att säkra påslakan

Täcken har populärt används i stället för täcken och filtar. Ta nytvättad och torkade påslakan och håll den på sina hörn.
Täcken har populärt används i stället för täcken och filtar. Ta nytvättad och torkade påslakan och håll den på sina hörn.

Detta är det rätta sättet att säkra påslakan. Duvet, som ni vet, tar en investering. Så om du investerar i en god kvalitet på täcke, kan man lika gärna behöver investera på god kvalitet påslakan.

Säkra påslakan inte bara garanterar dig komfort. Det är också den grundläggande steg för att skydda duvet. Den påslakan aktier även i det övergripande utseendet på sovrummet. Och därför bör du också välja vilken typ av material, färg och design som påslakan måste ha. Gör matcha det eller komplimang med sovrum tema och färg.

Den påslakan håller täcket i form och alltid fungerar och ser nya.