E2e

Hur man läser en korsstygn diagram

Korsstygn är en rolig, lätt hantverk att lära

Korsstygn är en rolig, lätt hantverk att lära sig. Det gör de av oss utan en enda konstnärlig ben i våra kroppar för att skapa vackra, intrikata mönster. Det finns två typer av korsstygn: förtryckta korsstygn och räknade korsstygn. För att göra räknas korsstygn, måste du veta hur man läser en korsstygn diagram. Det är verkligen inte alls svårt.

Hur man läser en korsstygn diagram. När du tittar på din korsstygn diagram.
Hur man läser en korsstygn diagram. När du tittar på din korsstygn diagram.
  1. När du tittar på din korsstygn diagram ser du flera olika typer av information. Längst till vänster, finns det en tabell. Den första kolumnen kommer att lista många symboler. Om man tittar på dessa symboler, ser du att de motsvarar olika rutor på grafen. Nästa kolumn kommer att lista antalet broderiet tandtråd som du behöver använda för varje symbol. De flesta kurvor lista siffrorna för två stora tillverkare Broderigarn: Anchor och DMC. Det kan också finnas en lista kolonn ett gemensamt namn för tråden färg. För att slutföra konstruktionen, måste du köpa tandtråd i alla dessa färger. En härva är vanligen tillräcklig, om inte designen är ganska stor.
  2. Under bordet, kommer du att se särskilda anvisningar för konstruktion. Till exempel kan det berätta vad färg som ska användas för back sömnad, hur många trådar av tandtråd ska användas för olika typer av material, samt eventuella stygn specialitet som används.
  3. Du hittar också en lista som talar om för dig vilken storlek den färdiga designen kommer att vara, beroende på thread count. Alltid köpa en bit tyg på minst två inches större på varje sida än det färdiga projektet för att möjliggöra för inramning och mattor. Använd en evenweave tyg - en väv i vilken tråden räknas i båda riktningarna är densamma. Om du skulle korsstygn på ett tyg som inte har en jämn väv, X: s skulle b vara längre i en riktning eller det andra. Du kan köpa ett tyg som är speciellt gjord för korsstygn, såsom Aida tyg, men alla evenweave tyg kommer att fungera alldeles utmärkt.
  4. Om storleken av tyg som du använder inte finns med i listan listar grafen också sömmen dimensioner pjäsen. Med en enkel formel kan du avgöra hur mycket tyg du behöver: Om sydda konstruktionen är 150 stygn bred 120 stygn lång och du vill använda en 15-count tyg (vilket innebär att det finns 15 rutor per tum), bara dela 150 med 15 för bredden och dividera 120 med 15 för höjden. Därför skulle du köpa en bit tyg som är ungefär 14 inches (150/15 plus fyra inches) med 12 inches (120/15 plus fyra inches).
  5. När man tittar på själva diagrammet ser du en pil på varje sida. Dessa pilar visar var mitten av konstruktionen är. Detta är mycket viktigt så att du kan centrera din design på tyget. För att hitta mitten av tyget, vik den på tvären och veck det, då viker längden och veck den. Om du vill kan du tråckla en linje längs alla dessa veck som referens. Var noga med att använda en ljus tråd, så att det inte fläckar på tyget. Ta bort tråckla när designen är klar.
  6. Nu är du redo att sy! Det är lättast att börja nära centrum och arbeta utåt. Efter tabellen fylla i alla korsstygn med lämplig färg och sedan gå tillbaka och avsluta den bakre sömmar och eventuella stygn specialitet.

Nu vet du alla hemligheter läsa en korsstygn diagram! I ingen tid alls, kommer du att korsstygn som ett proffs.