E2e

Hur man hittar det bästa att skriva program

Att skriva är ofta en mycket individuell strävan

Att skriva är ofta en mycket individuell strävan. Men för att förbättra sina skriftliga färdigheter, många människor skriva in sig i någon form av skrivande program, det är en examen, ett intyg program eller ett program för anrikning. Dessa program kan vara lärorikt och roligt och kan även hjälpa dig nätverk med andra författare. Här är några sätt att hitta det bästa att skriva program.

Hur man hittar det bästa att skriva program. Skapa din egen definition av "bäst.".
Hur man hittar det bästa att skriva program. Skapa din egen definition av "bäst.".
  1. Skapa din egen definition av "bäst." "Det bästa att skriva program" är typ av ett abstrakt uttryck. Verkligen vad du vill göra är att hitta det bästa programmet för dig personligen. Detta innebär att man tar hänsyn till den typ av skrivande du vill göra, din erfarenhet nivå, hur mycket tid du kan (eller vill) åta sig ett program, och även hur mycket pengar du har råd att investera i ett skriftligt program. Du kan också behöva överväga om du faktiskt kan närvara på plats program, eller föredrar att anmäla dig till en distansutbildning program.

    När du har dessa praktiska frågor i åtanke, möter du fortfarande många överväganden. Vill du vara i ett stort program eller hitta en liten klass där du får en-mot-en hjälp? Vill du ha ett program som kan leda dig till praktikplatser eller "industri" anslutningar, eller är du bara ute efter ett program som låter dig lära och skriva för din egen njutning? Ta hänsyn till dina personliga preferenser innan du söka efter din optimala programmet.

  2. Låt sökandet börja. När du vet vad du letar efter, gå vidare och leta. Du kanske vet var vissa skriva program finns - din lokala college, har olika webbplatser vänner rekommenderar, workshops du sett annonseras skriftligen tidskrifter. Om du inte är säker på var du ska börja, någon av dessa resurser (lokala högskolor, online, vänner som skriver, och skriver tidskrifter som Writer eller Writer Digest) är bra ställen att börja söka efter program. När du har en samling namn, ansluter via telefon, e-post eller katalog begäran och se om varje program har de delar du behöver och vill ha i ett skriftligt program.
  3. Kontrollera rykte. Som du arbeta dig ner till en hanterbar lista över program som passar dina mål och behov (det finns så många skriver program där ute), kan du fortfarande göra lite mer förträngning. Titta på de program som passar dina behov och sedan jämföra deras rykte. Är vissa anslutna till välrenommerade skolor? Försöker köra några av publicerade författare som har undervisat klasser för år? Om du söker författare webbplatser och Better Business Bureau, eller fråga runt informellt, lockar detta program en hel del klagomål? Om innehållet, pris och andra faktorer av olika skriftliga program är allt som du vill ha, kan det anseende programmen avgöra vilket program du väljer. Om du söker en examen för att få ett jobb skriver someday, eller om du är ute efter att göra affärskontakter, är rykte särskilt viktigt. Ytterst är det dock viktigast att du inte vill att spendera pengar och tid på en klass som visar sig vara dåligt eller oärligt köra. Så kolla runt och se till att programmet du gillar är opåverkad och har ett gediget rykte.
  4. Ställa direkta frågor. När du har ett program som uppfyller dina behov och mål, och när du har fastställt att programmet är välskött och välrenommerat, tveka inte att fråga några mer specifika frågor till programmet administratörer direkt om några frågor kvar i din sinne. Kanske du vill tala med professorn som kommer att instruera dig. Det skulle kunna vara möjligt. Kanske du vill kontakta tidigare alumner. Kanske du skulle vilja höra från prefekten om andelen framgångsrika personer som har examen från programmet och gått vidare in i världen av publicering, manus, kanske reklam, journalistik eller vad ert intresseområde vara. Var inte rädd för att ställa frågor innan du skriver på den streckade linjen.

De flesta författare jag känner har gynnats av att delta i ett skriftligt program. Bra lärare, intressant klasskamrater och en breddning av horisonter kan definitivt hjälpa en person att bli bättre på att skriva. Om du funderar på att delta i någon form av skriftligt program, döm själv vad det "bästa möjliga" Programmet bör innehålla, och sedan söka efter det, kolla upp det, och när du är redo, hoppa in!