E2e

Hur man gör vika papper fans

Papper fans är lätt och roligt att göra, och är mycket bra, särskilt under sommaren. Papper fans kan också användas som dekoration i hemmet för att ge det en orientalisk look. För att vikta papper fans, behöver du följande material:

 • Färgat konstruktion papper, eller tryckta omslag gåva
 • Popsicle pinnar (valfritt)
 • Pencil
 • Ruler
 • Lim
 • Sax
Hur man gör vika papper fans. Besluta om storleken på papperet fan.
Hur man gör vika papper fans. Besluta om storleken på papperet fan.

Såhär:

 1. Besluta om storleken på papperet fan. Klipp färgat konstruktion papper till önskad storlek. Placera papperet i liggande orientering, och rita vertikala linjer en tum ifrån varandra med början från den vänstra kanten av papperet med hjälp av linjal och penna. Om du föredrar en finare veck, kan du minska avståndet mellan de vertikala linjerna. Dessa linjer kommer att fungera som din guide när vika papper.
 2. Vik kanten på papperet efter linjen, sedan vända pappret och fortsätter vika, den här gången på den motsatta sidan. Fortsätt vika genom varje linje, vända pappret växelvis. Se till att vikningarna är ännu.
 3. Efter att du har helt vikta färgat konstruktion papper, håll den nedre delen tillsammans med lim, eller så kan du använda en klammertråd. Efter den nedre änden har säkrats, kan du sätta Popsicle pinnar på båda kanterna av det vikta papperet, och fäst den med lim. Du kan välja att lämna kanterna nakna, men med popsicles vid kanterna gör det vikta kraftigare papper fan.
 4. Ett annat sätt att avsluta ett vikt papper fan är att vika den på mitten, korsvis, medan den fortfarande är "stängd", på ett sådant sätt att de övre och undre kanterna är beröring och den vikta delen blir nu den nedre delen av fläkten . Limma de inre kanterna tillsammans och se till att den är säker innan du öppnar fläkten. Du kan också lägga Popsicle pinnar på ytterkanterna av fläkten för att göra den hållbar.
 5. Du kan nu öppna dina papper fläkt och lägga till lite dekoration på den. Du kan limma någon liten klippa ut bilder och former på det vikta papperet fläkten för att ge det en unik design. Din design kan variera beroende på tillfälle. Om du kommer att använda den vikta papper fan som en av rekvisita för en teater produktion, bör ljust färgat konstruktion papper användas, och en del glitter och paljetter kommer att göra det skimrar i rampljuset. Om du kommer att använda utomhus papper fan under dagen, kommer en avslappnad färg ser bra och diskret.

Du kan också göra små vikta papper fans och placera den på dina väggar som dekorationer. Du kan variera färgerna beroende på säsong och tillfälle. Röda och gröna vikta papper fans med guld eller silver glitter kan användas som julen dekorer, medan papper tryckt med blommönster kan göras till vikta papper fans och placerade runt huset under våren och sommaren. Du kan också använda sig av vikta papper fans som en souvenir under speciella tillfällen som dop, födelsedagar och gå bort fester. Du kan skriva meddelanden på varje veck och göra den ännu mer personlig.