E2e

Hur man gör naturlig brun färg från valnötter

Färger har en effekt på din personlighet och humör

Färger har en effekt på din personlighet och humör. Om du har övervägande vita skjortor och vill färga en del av dem, kan du välja att använda naturligt färgämne. Även naturliga färgämnen är knepigt att förbereda, deras fördelar är större än att använda kemiska färgämnen. För en sak, de är naturliga, värna miljön. Om de bleknar med tiden, lättar deras färg till samma nyans som den ursprungliga färgen. Om färgen brun är din fantasi, gör din egen naturliga färgämnet från valnötter. Valnötter är vanligen förekommande i början av höstsäsongen. Här är hur du kan göra din naturliga bruna färg med valnötter:

  1. Samla dina valnöt skal från din trädgård eller var du kan hitta dem. De valnötter borde vara mogna. Det är bäst att plocka nötterna från marken när de fallit ur trädet. Tänk på att inte plocka nötter från trädet överdrivet. Du ska bara ta vad du behöver. September är den perfekta månaden för valnöt plockning. Detta är den årstid då nötterna är mogna nog att falla till marken. Valnötterna bör fortfarande fästa vid sina skal även om agnarna redan brunfärgning.
  2. Ta en stor värme gryta och koka två liter vatten. Var noga med att låta vattnet börja koka innan du fortsätter med nästa steg.
  3. Drop 20 eller fler svarta valnötter i det kokande vattnet. Var noga med att valnötter fortfarande har skal knutna till dem. Koka i några minuter och ta sedan bort från värmen.
  4. Säkra stor kastrull i ett område där ingen kan mixtra med den. Låt de svarta valnötter doppa i vatten över natten. Täck grytan med en säker lock för att undvika husdjur eller barn mixtrar med den. Vattnet kan fläckar på händerna så hanterar potten med extrem försiktighet och använd gummihandskar.
  5. Om du vill använda färgen, placera tyget i ett färgbad. Glöm inte att använda handskar under denna process. Värm grytan igen och låt tyget sjuda i det tills du får önskad färgnyans. Kom alltid ihåg att färgen blir ljusare när tyget är torrt.
  6. Den typ av tyg kommer att påverka färgen på den naturliga färgämnet. De bästa tyger för denna typ av färgämne är muslin, siden ull och bomull. Kom ihåg att färga en mörkare färg på tyget kanske inte fungerar bra med den naturliga färgen. Det är bäst att använda ljusare nyanser av tyg som vit, ljusgrå eller pastellfärger.

Nästa gång du behöver färg för ett projekt eller för färgning tröjor

Hur man gör naturlig brun färg från valnötter. Samla dina valnöt skal från din trädgård eller var du kan hitta dem.
Hur man gör naturlig brun färg från valnötter. Samla dina valnöt skal från din trädgård eller var du kan hitta dem.

Nästa gång du behöver färg för ett projekt eller för färgning skjortor, går organiskt. Detta gör att du använder naturliga ingredienser och värna miljön. Naturliga färgämnen stanna längre på tyg till skillnad från kemiska färgämnen. Färgen förblir även efter frekvent tvättning. Inte bara det. De är billigare än de kemiska färgämnen på marknaden, och de ger dig bättre färgkvalitet.