E2e

Hur man gör mosaik krukor

Mosaic krukor är älskling att se i din trädgård

Mosaic krukor är älskling att se i din trädgård, sol rum eller ens i ditt vardagsrum. Det gör bra användning av praktiskt taget alla skrot av glas eller kakel som du kan hitta lagras i soptunnor eller garage eller ditt eget hem. Att göra en mosaik potten är egentligen inte svårt att göra. Även om du köper några av de material som den investering du lägger in det är värt det. Du kan sälja dessa mosaik krukor till trädgården entusiaster eller ens de som älskar hantverk. Här är hur du kan göra din egen mosaik pott:

Hur man gör mosaik krukor. Trasiga plattor eller glas.
Hur man gör mosaik krukor. Trasiga plattor eller glas.

Ett. Köp en terrakotta kruka i en lokal anläggning butik eller en lokal leveranser anläggning butik. Du kan välja valfri storlek. Tänk på att ju större din kruka, desto mer material du behöver för att göra mosaik potten. Det finns många olika former av potten men i grunden de är avrundade. Undersök potten för brott eller sprickor. Få potten med mjukast möjliga yta.

2. Samla ditt material. Tänk på att en del av ditt material för mosaik behöver inte köpas i ett hantverk butik. De kan köpas även i en byggmästare leverans butik. Några av de material du behöver finns i din egen bakgård. Här är listan över de material för mosaiken du kommer att behöva:

  • Mosaikplattor. Dessa är de små tum för tum brickor som ofta används som en accent för ett hem. Dessa mosaikplattor används i badrum.
  • Små stenar. Du kan köpa små stenar från ett hantverk butik eller så kan du helt enkelt plocka några från din gård. Var noga med att tvätta småsten och låta det torka innan du fortsätter med ditt arbete.
  • Små snäckor. Om tankar inte är lätt tillgängliga i ditt område, kan du köpa dem i hantverk butiker. Detta material kan vara frivilligt om du har någon resurs för det.
  • Trasiga plattor eller glas. Du kan använda trasiga bitar av plattor eller glas för din mosaik potten. Välj de med ljusa färger eller intressanta mönster. Färgerna på plattorna eller glas skulle lägga till den design som du ska göra.
Mosaic krukor är älskling att se i din trädgård. När du får proceduren smidigt.
Mosaic krukor är älskling att se i din trädgård. När du får proceduren smidigt.

Tre. Var noga med att bära glasögon innan ditt arbete. Goggles kommer att skydda dina ögon från att bli sårad från oavsiktlig flygande skräp.

4. Om du köpte mosaikplattor från ett hantverk butik, de är oftast förpackade i en plastbehållare. Krossa dem lätt med en hammare medan de fortfarande är inuti förpackningen. Detta kommer att förhindra små bitar eller fragment från flygningar till din riktning. När du öppnar paketet mosaik, är plattorna prydligt krossas i små bitar. Du kan också använda en tång för att klippa plattorna i halva former.

Fem. Rita din design först på potten med en mjuk blyertspenna som vägledning. Sätt lim på din pott. Använd en spatel för att jämna limmet ut på ett område först. Stick era små bitar av plattor, stenar och krossat glas på potten för att din önskade design. Upprepa detta steg tills hela omkretsen av potten är täckt. Låt det torka i några minuter.

6. Få lite injekteringsbruk och med en spatel, sprida det över plattorna. Var noga med att plattorna är på plats och är torra innan spridning injekteringsbruk. Fortsätt att sprida injekteringsbruk tills alla brickor är täckta med det, speciellt mellan sprickor. Låt injekteringsbruk torka i 20 minuter.

7. Få lite vatten och en svamp. När bruket är helt torr, tvätta plattorna med vatten. Var noga med att inte gnugga plattor för hårt.

När du får proceduren smidigt

När du får proceduren smidigt, kan du experimentera med andra material som trasiga bitar av plast smycken eller bitar av badrum kakel. Du kan skissa dina idéer på papper först innan du fortsätter till att lägga ut designen på potten. Detta gör att du kan skapa en hel del mönster för din mosaik potten. Utforska din kreativitet.