E2e

Hur man gör keramiska plattor glasunderlägg

Ett av de enklaste hantverk gåvor att göra den keramiska plattor och dalbana. Ge individuellt eller i grupper om fyra eller fler. Det är den typ av gåva som är både personlig och användbar. Keramiska plattor glasunderlägg kan användas som glasunderlägg, vikter papper eller som dekor när dessa tas på en liten monter eller mini-staffli. Du kan även använda den som bas för en liten blomkruka eller vas för att hålla vattenstämplar eller smuts från bordet.

Material

De material du behöver beror på hur du vill dekorera dina kakel glasunderlägg. De basiska materialen är:

  • Oglaserade keramiska plattor - använd 4 "x4" eller större
  • Lim filt, gummi eller kork prickar kudde
  • Material för att dekorera brickan
  • Klar akrylfärg eller tätningsmedel

Det finns en mängd olika sätt att dekorera plattor för användning som underlägg. Du kan använda färg, gummi eller akryl stämplar, klistermärken, färgade markörer eller pennor. Lägg glitter, faux pärlor och andra dekorationer för att skapa dramatiska kakel glasunderlägg. Stenciling är också ett bra sätt att dekorera vanligt keramiska plattor.

  • Utforma övergripande utseendet på plattorna. Du kan ha identiska brickor eller skapa olika snygga plattor. Kontrollera att du har utformningen av kakel klara i åtanke. Men det skulle vara bättre på papper speciellt om du kommer att ha olika mönster att göra. Ditt material Listan kommer att bero på de mönster som du planerar att göra. Vid det här laget bör du göra en lista över allt material du behöver.
  • Köp ditt material baserat på din lista från lokala hantverk butiker eller på nätet. Se till att köpa extra plattor vid en eller två avbrott i processen att göra glasunderlägg. Du kan också hitta andra intressanta designen material i butiken så gärna få ytterligare dekorera verktyg och material som inte finns i listan.
  • Förbered ditt material och arbetsyta. Tvätta oglaserade plattor med vanligt vatten för att avlägsna smuts och damm som kan finnas på plattorna. Torka dina kakel ordentligt. Arbeta aldrig med fuktiga plattor. I väntan på plattorna torka, samla dina andra material. Täck din arbetsyta med gamla tidningar, särskilt när man arbetar med färger, gummi eller akryl stämplar, glitter och annat material som du inte vill ha på ditt arbete bord.
  • Dekorera ditt kakel. Gå tillbaka till din design och börja dekorera dina brickor enligt den metod du har valt. Om du bara vill lägga till dekorationer, limma dem till sidorna och hörnen på plattorna om plattorna är avsedda som glasunderlägg. I mitten av plattan ska vara platt annars glaset, kopp eller mugg inte kommer att sitta rakt på dalbana. Om det behövs, spraya din slutliga dalbana med klar akrylfärg eller spray tätningsmedel. Detta skyddar dina keramiska plattor glasunderlägg
  • Fäst dyna prickar. Ta bort prickar från papperet stöd och sätta en prick på varje hörn. Kudden prickar kallas ibland stötfångare eller fötter, läggs till botten av din keramiska plattor för att skydda bordet från repor.

Keramiska plattor glasunderlägg är stora som semester gåvor

Hur man gör keramiska plattor glasunderlägg. Utforma övergripande utseendet på plattorna.
Hur man gör keramiska plattor glasunderlägg. Utforma övergripande utseendet på plattorna.

Keramiska plattor glasunderlägg är stora som semester gåvor, favörer bröllop och födelsedag giveaways parti. Det är en all-around gåva som du kan göra på mindre än en dag. Wrap du keramiska plattor glasunderlägg i fina boxar eller binda dem med en vacker band. Glöm inte att lägga till en tagg och en trevlig engagemang för mottagaren. Om du vill kan du skriva ditt namn på baksidan av varje platta och dalbana. När allt, du är konstnären.