E2e

Hur man gör keramiska lerkrukor

En av de tidigaste matlagning fartyg som används av människan är lerkruka. Inte bara var dessa används för matlagning, fungerade lerkrukor också som vatten fartyg och används som lager för mat som spannmål, nötter och även andra objekt. Ovanpå detta har lerkrukor som används för att dekorera hem i det förflutna. Den lerkruka funktion i hushållen har inte förändrats. Det är fortfarande används idag för matlagning, förvaring saker och dekorera bostäder samt kontor och andra byggnader.

Det finns olika sätt att göra lerkrukor. Om du är nybörjare, är det enklaste sättet spolen metoden. De material och verktyg du behöver är:

Grundläggande stengodslera
Sprayflaska med vatten
Arbetsyta eller bord
Träkniv
Trä berg (tunn och cylindrisk)
Liten plastskål
Förkläde
Kiln
Glaze, hink och måla penslar

  • Steg 1 Hämta en boll av lera. Med hjälp av dina händer, forma den till en platta. Platta och rulla ut plattan med trä berg. Bottenplattan måste vara minst ¼ "tjock. Detta förhindrar plattan från vika när du lyfter den. Med trä kniv, skär en rundad form från bottenplattan. Detta kommer att vara ner i din kruka. Diametern beror på storleken på basen av lerkruka.
  • Steg 2 Gör rullar av lera. Du måste göra spolarna som långa maskar. Tjockleken hos varje spole skall vara enhetligt utom den första spolen, vilka bör vara tjockare. Börja bilda potten genom att linda en tråd ovanpå botten av krukan du gjorde i steg 1. Detta bör vara tjockare spolen eftersom det kommer att stödja hela potten. Fortsätt att lägga till fler spolar genom att gå runt i en cirkulär sätt. Föreställ dig hur den slutliga formen på din lerkruka. Detta kommer att ligga till grund för hur du spolen trådarna i lera. Eftersom potten blir längre, spolarna brukar bli bredare. Jämna den inre delen av spolarna med tummen och pekfingret så att de inte bryter isär. Om leran är för torr, fukta den med vatten. Använd dina händer eller en våt svamp att jämna insidan och utsidan av potten. Klipp bort överflödigt lera.
  • Steg 3 Brand i lerkruka. Låt din lerkruka torka ordentligt först se till att inga fickor av våt lera i spolarna. Värm ugnen till 1.800 grader. När leran potten är torr, placera den inne i ugnen upp till 20 timmar. Detta är bara den första bränningen.
  • Steg 4 Glaze din kruka. Du kan måla glasyr på potten eller doppa hela krukan i en hink med din valda glasyr färg. Låt glasyren torka en hel dag.
  • Steg 5 Brand leran potten efter glas. Sätt lerkruka i ugnen. Glaserade krukor placeras ovanpå plankor för att skydda ugnen från glasyr som rinner av under bränningsprocessen. Beroende på vilken glasyr du använder, kan temperaturen för varje glasyr vara annorlunda.

Hur man gör keramiska lerkrukor. Steg 1.
Hur man gör keramiska lerkrukor. Steg 1.

Det enklaste sättet att göra en keramisk lera pott är att använda spolen metoden. När du har bemästrat denna metod kan du gå vidare till andra sätt att göra lerkrukor som platta, nypa och kastas metoder. Ha tålamod och hålla på att öva tills du kan producera få snygga och användbara keramiska lerkrukor för personligt bruk och som gåvor till familj och vänner.