E2e

Hur man gör ett staffli med PVC

Du kan visa dina konstverk för en utställning med stafflier

Du kan visa dina konstverk för en utställning med stafflier. De flesta stafflier är gjorda av trä, men du kan göra dina egna stafflier gjorda av PVC-rör. Konstruera dina egna stafflier är enkelt och du behöver inte spendera så mycket. Allt du behöver göra är att ansluta PVC-rör ihop till ditt staffli.

Ta reda på hur man gör ett staffli ur PVC genom att följa stegen nedan.

  • Material som du behöver. De material som du behöver för detta projekt är PVC-rör och kopplingar, en Röravskärare, PVC stöder rännstenen, bultar och skruvar maskin, kedjor och PVC lim. Du hittar alla dessa i din lokala järnaffär.
  • Bestäm höjden och bredden. Bestäm höjd och bredd som du vill för ditt staffli. Den idealiska höjden för ett staffli är ca 5 meter. Klipp 4 st PVC-rör som är 5 meter i längd. Dessa rör kommer att fungera som ställ för din staffli. Klipp 3 st i bredd. Dessa kommer att vara stöd för fötterna av staffli och en kommer att vara den övre ramen där ändarna på läktarna kommer att möta.
  • Anslut PVC-rör ihop bitarna. Nu kan du ansluta PVC-rör för att skapa huvudramen på staffliet. Du kan ansluta dem med 90-graders L-kontakter så detta borde vara enkelt. Du kan justera längden på höjden och bredden på staffliet för att få perfekt höjd och bredd som du vill.
  • Fäst rännan hängare. Rännan hängaren kommer att fungera som hylla för dina konstverk. Bestäm hur högt du vill att målningen ska vara. Anslut rännan hängare till den höjden på PVC-röret. Du kan borra flera hål längs PVC-rör så att du kan justera höjden för stöd senare. Anslut rännan hängare med några skruvar. Använd större skruvar om du kommer att placera en tung bit av konstverk på staffliet.
  • Fäst kedjan. Kedjan kommer att vara stöd för staffliet. Fäst en kedja på vardera sidan av PVC-rör som förbinder det främre benet till den bakre benet. När du sprider öppnar staffli, kommer kedjan att dras så att staffliet kan sträcka upp till ett visst avstånd bara. Du kan välja hur många du vill öppningen vara och klippa kedjan enligt denna längd.
  • Anslut PVC caps. Anslut PVC lock på varje ben staffliet så att golvet inte skadas när du står staffliet.

Nu har du din alldeles egna staffli gjord av PVC-rör

Hur man gör ett staffli med PVC. Material som du behöver.
Hur man gör ett staffli med PVC. Material som du behöver.

Nu har du din alldeles egna staffli gjord av PVC-rör. Stegen är verkligen enkelt och du kan göra massor av dessa på bara några timmar. För att göra din staffli mer intressant, kan du måla den i någon färg som du önskar. Du kan använda staffli hemma eller för din ateljé. Detta är också något som du kan göra för barnen att visa sina konstverk i klassrummet.