E2e

Hur man gör en trasdocka

Dockor är kända för att vara ett barns bästa vän

Dockor är kända för att vara ett barns bästa vän. När du var barn, hade du säkert en favorit docka vars ögonfransar var alla rullade upp och som hade de mest kissable läppar och underbara hår. Dockor brukar komma i alla former, storlekar och kostymer. De fungerar som ett barns säkerhet när det råder förvirring kring. Ibland även vuxna samlar dockor som de visar i sina rum som transporterar dem till den tiden då de var barn själva. Det finns även sport dockor finns i en män 's rum. Rota genom någon leksak låda en systerdotter eller släkting och du kommer säkert se en docka där. Men vet du att du kan göra din egen docka och skräddarsys efter den efter dina favoritfärger, storlekar, former och kostymer? Eftersom denna docka skulle göras av extra bitar av kläder och extra garn och andra tillbehör som inte längre behövs, kan vi kalla detta en trasdocka.

Trasdockor är lätta att göra. De kan komma i alla möjliga storlekar och material beroende på tillgången på tillbehör och improvisera material som du har möjlighet att samla in. Grunderna i att göra en trasdocka är ett mönster, trasan eller tyg och stoppning som du skulle använda. Du behöver inte köpa de kläder längre eftersom du kan använda allt som står i din garderob. I själva verket kan du shoppa din trasdocka med din egen uppsättning av hårnålar och färgade gummiband och andra prydnadssaker guld för att göra det mer unikt.

Du måste börja med att göra en ritning av en rektangel på papper för dockans kropp. Sedan rita en cirkel på en kortsidan av rektangeln, vilket är läget för huvudet. Du måste placera mönstret på vilken typ av tyg som du kommer att använda, med räta mot räta. Sedan behöver du köra runt mönstret. Sedan kan du börja sy på de linjer som du har ritat och lämnar den nedre delen av unstitched kroppen. Du måste sedan klippa kroppen en 1/4 tum från de sydda linjer som du har ritat. Vänd hörnen och sedan vända det rätt sida ut. Det är nu dags att stoppa huvudet och kroppen ordentligt med den typ av fyllning du har valt. Stäng sedan den öppna delen.

Du kan göra vad trasdocka du vill ha

Hur man gör en trasdocka. Dockor är kända för att vara ett barns bästa vän.
Hur man gör en trasdocka. Dockor är kända för att vara ett barns bästa vän.

Du kan göra vad trasdocka du tycker. Du kan använda tyget liknande det i strumpor, som kommer att stå som benen. Du måste göra ben och armar proportionella med varandra. Nu är du redo att fästa benen på kroppen genom att ge ett bidrag på ¼ tum söm. Stuff benen och stäng ändarna. Det ger dig alla de viktigaste delarna av din trasdocka med billiga material som du inte ens har att köpa. Undervisning dina barn hur man gör trasdockor kan ingjuta i dem en kärlek till kreativitet och en längtan att starta eget företag i framtiden.