E2e

Hur man gör en plånbok foder

Din plånbok kan vara hemma hos dina pengar och foton från de du håller kärt, men det är ofta intetsägande och tråkiga. Krydda plånboken genom individualisering inredningen eller använda en plånbok liner för mer praktiska skäl. Om du vill göra din plånbok längre, överväga att lägga en plånbok liner. Liners kan skapas av läder för utökad hållbarhet, eller från nylontyg. De grundläggande stegen är desamma för varje typ av liner.

Steg 1

Samla dina verktyg och material:

Hur man gör en plånbok foder. Samla dina verktyg och material.
Hur man gör en plånbok foder. Samla dina verktyg och material.
  • Kortpapper att skapa liner mall
  • Kulspetspenna
  • Sax
  • Lim

Dessutom för läder liners:

  • Stycke mjukt, flexibelt läder 1 "större än plånboken på alla sidor
  • Läder nål och tråd eller snörning
  • Läder hålslag

Dessutom för nylon foder:

  • Bit nylonväv 1 "större än plånboken på alla sidor
  • Nål och tråd
Steg 1. Skapa en liner mall.
Steg 1. Skapa en liner mall.

När du använder en läder foder, försöka matcha fodret med det yttre läder och välj en tunn bit för att undvika att sammanslagningen högst plånboken.

Nylon tyger kan användas för att smälta in i den yttre eller ställa en dekorativ ton med en paisley design eller ljusa tyg som gör pjäsen din egen designer tillbehör.

Steg 2

Skapa en liner mall. Eftersom varje plånbok är annorlunda, är det svårt att finna mallar för foder. Liners kan användas inuti en ficka eller lägga en plånbok. Det enklaste sättet att skapa en mall är att placera en bit styvt papper på utsidan av den del av plånboken behöver en liner. Använd kulspetspenna för att spåra runt utsidan. Skär mallen innanför pennan linjerna så att fodret kommer att vara något mindre än plånboken.

Steg 3

Använd mallen för att skära liner sektioner. Placera mallen på liner tyg, antingen nylon eller läder. Skär runt mallen för varje fodret former.

Steg 4

Säkra liner bitar. När du har de enskilda formerna, placera dem i plånboken med ett tunt lager av lim. Låt limmet torka. Du kan använda mallen för att hålla plånboken öppen så att fodret sidorna inte limmas ihop av misstag.

Steg 5

Förstärka liner. Använda nål och tråd eller läder snörning, säkra fodret genom att sy sömmarna. Om använder snörning, använd stansen att skapa hål tillräckligt stora för snörning och varje stygn över utsidan för att skapa en dekorativ effekt på utsidan av plånboken.


Dessa enkla steg är allt som behövs för att få år mer liv ur din plånbok. Samma steg kan tillämpas på män och kvinnor plånböcker samt plånböcker och kassar. Tillbringa mindre än en timme att skapa en liner som passar din plånbok perfekt - din plånbok kommer att pågå som en varaktig bit oavsett hur ofta du använder den.