E2e

Hur man gör en mini - bok med ett pappersark

Om du letar efter ett trevligt projekt för att lära barnen grunderna i vika papper, då du kanske vill överväga att lära dem hur man skapar en mini-bok med bara ett enda pappersark. Processen är lätt att lära och mycket lättare att följa, även för små barn. Det kommer också att ge dem möjlighet att skapa sin egen mini-bok och utforma det som de finner lämpligt. Här är en enkel guide att följa:

Hur man gör en mini - bok med ett pappersark. Steg 1.
Hur man gör en mini - bok med ett pappersark. Steg 1.
  • Steg 1. Få ett rent papper och distribuera ett ark till alla dina barn. Säg åt dem att göra vad du kommer att göra så att de kan följa varje steg korrekt. Du kan behöva kontrollera varje steg som de gör för att se till att de gör det på rätt sätt. När barnen förstår vad du vill att de ska göra, starta processen.
  • Steg 2. Med enstaka pappersark i handen, vik den på mitten vertikalt eller på längden. Se till att platta mitt veck när du behöver detta som en guide. När det är klart, öppnar pappret brett igen. Kontrollera på varje barn för att se om de gjorde det på rätt sätt. Om det är ett barn som släpar efter, kanske du måste visa det för honom igen för att se till att han får det rätt.
  • Steg 3. Nu när längsgående veck har etablerats och papperet återigen vidöppna, vik den på mitten igen, men den här gången, gör det horisontellt eller bredden. Platta vecket på mitten igen och håll luckan där. Kontrollera varje barn igen för att se om de gjorde det rätt.
  • Steg 4. Med det vikta papperet breddled på mitten, ta en sida av papperet vid kanten och vik den på mitten mot bredden eller centrum veck. Platta till globlinjen och göra samma sak med den andra sidan av papperet hälften. Vid denna punkt, kan du släppa mini halvor du har gjort och förvandla hela papperet. Vid denna punkt, bör den huvudsakliga längsgående veck att peka uppåt. Ta längsgående veck vid den punkt där den möter bredden veck. Riv globlinjen breddled tills du når de sekundära rynkor eller veck. Detta är ett kritiskt skede så se till att du verkligen kontrollera och styra varje barn så att riva upp papper precis som du visade dem kan vara svårt för dem.
  • Steg 5. När mitt veck har rivits, kan du vika pappret bredd-wise igen på rivna veck. Vid denna punkt, kommer det att se ut snart ut som en mini-bok. Nästa steg blir att helt enkelt välja den ena sidan av papperet och gäng alla sidor tillsammans med din hand. Du har nu en mini-bok. Återigen, titta på varje barns arbete och göra nödvändiga justeringar för att korrigera eventuella misstag från deras sida. Om det behövs, har dem börja om med en ny plåt men den här gången, vägleda dem genom varje veck.

Nu när de har en mini-bok, kan de börja fylla varje sida med sina mönster och text. Vid denna punkt, se till att de har tillräckligt med kritor och pennor tillgängliga.