E2e

Hur man gör det bombershay i tap dancing

Titta dans någon kranen är kul

Titta dans någon kranen är kul. Till skillnad från andra danser, behöver detta inte musik eftersom kranen på skorna ensam kan skapa intressant beat. Oavsett hur det verkar vara lätt och roligt, är sanningen, tap dancing är inte lätt. Tur att det finns tap dancing rör sig som Bombershay som är lätta att följa och tillräckligt bra för att vara en rolig rörelse.

Bombershay är ursprungligen en jazz dans flytta

Bombershay är ursprungligen en jazz dans flytta. Det blev en del av tap dancing på grund av dess rörelse som är perfekt för att knacka skorna på golvet. Bombershay omvandlas till många sorter sedan dess införande till klappdans.

Hur man gör det bombershay i tap dancing. Bombershay steg och deras betydelse.
Hur man gör det bombershay i tap dancing. Bombershay steg och deras betydelse.

Bombershay steg och deras betydelse

Klappdans tungt använder rörelse för fötterna. Det finns flera begrepp som används för att hänvisa till klappdans steg, som kommer att användas för att beskriva olika varianter av Bombershay. Bekanta dig först med följande termer så att du tydligt kan följa rörelser.

  • Steg. Detta är en liten rörelse framåt framhovarna. Efter kliva, är hälen oftast upp en bit bort från golvet.
  • Spank. Detta är det omvänt i steg. Istället för att flytta en liten framåt, betyder spanking flytta dina främre fötterna lite på baksidan. Den örfil av skor på golvet är hårdare, även i jämförelse med att kliva. Hälen är också upp lite efter spanking.
  • Gräv. Detta görs genom att placera foten så den bildar en 45-graders vinkel från golvet. Spetsen på hälen är den enda del vidrör golvet.
  • Drop. Denna rörelse görs vanligtvis efter att gräva. Den främre foten tappas hårdare på golvet för att skapa den "släppa på fötterna" effekt.
  • Tå. Detta liknar gräva rörelsen, bara att tån bör vara den som pekar på golvet, inte hälen.
  • Tå spets eller tå stå. Med tå rörelse, är din fot som bildar en 45-graders vinkel. Men med denna rörelse, är foten rakt upp och stående på tårna.

Bombershay i versioner tap dancing

Titta dans någon kranen är kul. Tå spets eller tå stå.
Titta dans någon kranen är kul. Tå spets eller tå stå.

Nedan finns två Bombershay versioner i tap dancing.

  • Bombershay tå. Denna rörelse är väldigt lätt och perfekt för nybörjare. Börja med ett steg på vänster fot. Spank höger fot, gräva, och släpp den. Upprepa. Fortsätt göra steg-spank-dig-drop steg för denna enkla Bombershay rörelse.
  • Bombershay tå gräva. Denna Bombershay versionen är för mellanliggande tap dansare. Börja med en tåspets / toe stativ. Håll den positionen medan du smiska och gräva på höger fot. Håll din högra fotens häl upp lite och sedan gräva på vänster fot. Spank höger fot och gräva. Upprepa från början och fortsätter att göra detta. Memorera stegen så att du kan göra det snabbare-toe, spank, gräva, gräva, spank, gräva.

Öva Bombershay på plats tills du är bekant nog med foten rörelsen. Den verkliga Bombershay tap dancing är faktiskt röra sig i sidled. Öva att flytta i sidled när du flyttar dina fötter till samma steg. Efter detta, försöker lägga handrörelser för att lägga nåd till din Bombershay tap dancing.