E2e

Hur man förbereder din första dansföreställning

Dansföreställningar påbörjas efter timmar eller dagar av förberedelser och repetitioner. Lär memorera ett visst spår, ett visst språng eller bara ett visst steg är inte en lätt uppgift. Om du tränar ett dansnummer, du tränar för att kunna göra det perfekt - vilket är lättare sagt än gjort. Utföra din dansnummer perfekt framför en publik verkligen kommer att ta mer än ett uns av preparatet. Det kommer att kräva att ge tid, energi och fokus för att kunna dra bort det med framgång.

Hur man förbereder din första dansföreställning. Känn din rutin utantill.
Hur man förbereder din första dansföreställning. Känn din rutin utantill.

Dans storheter som Fred Astaire och hans danspartner Rita Hayworth tillbringade många timmar tränar sina danser och se till att de kunde dansa dem perfekt. Astaire själv var en arbetsnarkoman, strävan efter precision och perfektion i alla sina danser. Förberedelsetiden för en dansföreställning tar vanligtvis från fyra veckor till sex veckor. Under denna tid, väljer du den musik som kommer att följa din dans, välj den typ av dans du kommer att utföra, och förbereda den kostym som du kommer att använda i din prestation. Om detta kommer att vara din första dansföreställning, kanske du behöver lite hjälp om hur man förbereder för det. Nedan är några tips om hur man förbereder för din första dansföreställning.

  • Känn din rutin utantill. Du bör känna din dansnummer även när du sover eller hängande från taket upp och ned.
  • Dansa med din kostym på. Prova din kostym på och utföra din rutin. Om dräkten känns bekväm och håller sig väl under hela dansen, det är bra. Försöker det först kommer att tillåta dig att fixa något som behöver ändras eller åter sys före föreställningen.
  • Öva som om din målgrupp är redan framför dig. Så fort du sätter på musiken för att öva ditt leende dansnummer som om ett hundratal personer är framför dig och inte spegeln. Ge leendet du kommer att ge på din prestation dagen.
  • Få tillräckligt med sömn. Din kropp bör vara väl utvilad och har tillräckligt med sömn, mest speciellt kvällen innan din prestation.
  • Ät rätt mat. Ät rätt mat i rätt mängd. Ät ett par timmar innan din prestanda så att du inte känner dig tung. Om du känner dig hungrig under den senaste timmen, äta en banan. Detta kommer inte att vara tung i magen, men det kommer att ge dig massor av energi.
  • Gå till platsen tidigt. Var på plats i din dansföreställning lite tidigare än vad regissören sa. Det skulle vara bra om ditt hår och make-up var redan gjort så att du inte behöver oroa dig för fixering-up.
  • Slappna av och gör dina andningsövningar. Om du är spänd, ni muskler kommer att hårdna och du kommer att ha svårt att köra din rutin. Försök att slappna av och ha förtroende för att du vet att din rutin utantill. Andas långsamt och djupt. Var lugn och ändå tillräckligt pigg för att veta när din del är redan nära.

När det är din tid att dansa, gå till din position, lyft ditt huvud och ge publiken en säker leende. När allt kommer du säkert "wow" dem med din perfekta dansnummer.