E2e

Hur man byter filter motorcykel luft

Tatueringar? Kontrollera

Tatueringar? Kontrollera. Klipp ut muskler skjortor och väderbitna BLÅJEANS? Kontrollera. Steroid inducerad muskler? Kontrollera. Och ett stygn eller två på huvudet eller bruten näsa för äkta street cred? Kontrollera. Du kan se ut som en biker men för att vara en riktig bad-ass biker som de Harley killarna från Orange County Choppers, får du inte bara se den delen, men du måste veta en del. Detta innebär att veta alla delar av din cykel, behöver underhåll och hur man är för fastställande och byta delar.

En av de viktiga ersättare som man måste veta är hur man byter filter motorcykel luft. Motorcykel luftfilter skydda motorn genom att förhindra dammpartiklar och smuts från att komma in motorcykeln motorn. Ett igensatt filter begränsar luft som strömmar in i motorn vilket påverkar motorns förmåga att effektivt förbränna bränsle.

Luftfilter är vanligen tillverkade av papper eller skummaterial vilket gör det mycket billigt. Det är bra för dig eftersom det tillåter dig att ändra luftfiltren så ofta som du behöver och så ofta som tillverkaren rekommenderar.

Byta din motorcykel är luftfilter är viktigt speciellt om du lever ett liv på vägen och du använder din cykel på dammiga terräng.

Så här byter filter motorcykel luft.

 • Du behöver: en behållare för tvätt, ett nytt luftfilter, antingen gjorda av skum eller papper, en skruvmejsel, och tidningar / trasor. Köp ett luftfilter och ren och god oljekvalitet filter på bilen / motor tillbehör butik. Att undvika inandning dammpartiklar och rök, har en ansiktsmask till hands.

  Först förbereder ditt område genom att fastställa tidning eller trasor runt ditt område. Rulla över motorcykeln på toppen av tidningen.

  Hur man byter filter motorcykel luft. Placera filtret på en trasa och låt den torka i mer än tio minuter.
  Hur man byter filter motorcykel luft. Placera filtret på en trasa och låt den torka i mer än tio minuter.

  Stäng av motorn och öppna din cykel är huva. Luftfilterhuset kunde hittas på sidan beroende på modell. Om du är osäker, kan du hänvisa till motorcykel handbok och leta reda på luftfiltret.

 • Skum filter. Ta bort luftfiltret. Om det är en skum filter, rengör med filter renare som kan köpas på bil tillbehör butik. Pressa ut så mycket fukt. Efter placerar filtret i ett bad av filter olja. "Tvätta" det grundligt i filtret oljebad och sedan vrida ur överflödig olja. Har trasan och bäcken rent vatten och tvål i närheten för att tvätta händerna.
 • Placera filtret på en trasa och låt den torka i mer än tio minuter. När filtret är torrt, kan du återgå filtret till rätt fack. Gör det till en vana att kontrollera din luftfiltret var hundra miles eller så, i synnerhet om du har ridning din cykel över dammiga vägar och steniga områden.
 • Pappersfiltret. Om du har ett pappersfilter, utan att behöva tvätta den. Pappersfiltret kan lätt ersättas med en ny luftfilter. De nya filter säljs av paketen och är billiga. Tvätt och återanvända papper filter kommer bara att göra det mer ineffektiv.

Nu när filtret ersätts

Nu när filtret ersätts, kommer du att märka direkt hur mekaniska barnet spinnande som en kattunge. Du kommer att märka att olja bränns mer effektivt och att du får mer körsträcka på den. Behålla det så genom att regelbundet kontrollera dina filter. Det är en liten och billig underhåll som väsentligt hjälper din cykel, så var vaksam. Ha kul på den öppna vägen!