E2e

Hur man bygger en förgasare

Förgasare är en integrerad del i naturligt aspirerade motorer

Förgasare är en integrerad del i naturligt aspirerade motorer. Man kan hitta dem i bilar, motorcyklar eller ens motorredskap som gräsklippare. Förgasare är benägna att bryta ner på grund av slitage. På vägen, kanske du inför uppgiften att behöva bygga om och reparera förgasaren. Även om förgasare av olika motorer kan se annorlunda ut, de allmänna stegen för rengöring upp och återuppbygga den.

Hur man bygger en förgasare. Se till att din arbetsplats har god ventilation.
Hur man bygger en förgasare. Se till att din arbetsplats har god ventilation.

För denna uppgift, skulle du behöva en förgasare unge, skyddsmask, skyddsglasögon, förgasare renare och en gammal tandborste.

  1. Det första du måste göra är att få en kompatibel förgasare kit från en återförsäljare. Dessa paket kommer oftast alla delar du behöver för att fixa och reparera din förgasare.
  2. Se till att din arbetsplats har god ventilation. Att arbeta på en förgasare normalt producerar mycket rök, som är mycket farliga för din hälsa. Det är där användningen av ånga mask kommer in Skyddsglasögon också kommer att skydda dina ögon från flygande skräp, fett och smuts. Bra belysning är också kritisk eftersom du kommer att arbeta med en hel del skruvar och små bitar.
  3. Studera diagrammet som medföljer förgasare kit. Återigen kommer förgasare från olika fordon, beslutsfattare och modeller ser annorlunda ut. Det skulle inte vara förvånande att förgasare som är avsedda för bilar och motorcyklar som betydligt mer komplex än modeller som är avsedda för gräsklippare. Var uppmärksam på detaljerna i ritningarna. Detta kommer att vara till hands när du sätter förgasaren tillsammans igen.
  4. Börja med att koppla bort gaspedalen pumpen och ta bort locket. Kopplingarna längs choken sig bör tas bort också. Var försiktig och notera hur länkarna passar ihop. Om det hjälper dig kan du skriva konfigurationen av kopplingarna för att göra det lättare för dig att komma ihåg när du behöver för att sätta ihop det igen. Varje slang och skruv måste bytas så att du också ta del av dessa uppgifter.
  5. Med användning av en borste och förgasare spray rengöra varje enskild del. Du kan använda en stålborste, men trådarna kan skada känsliga delar om du gnuggar för hårt. Tandborstar skulle vara ett bra alternativ för detta steg.
  6. Sätt din kännedom i diagrammet för att använda. Använda kit diagram och dina tidigare ritningar för kopplingarna, sätta ihop resten av förgasaren. Se till att du drar åt varje skruv noggrant. Var medveten om att dra åt skruvarna för mycket kan skala trappstegen. Kontrollera varje enskild del i diagrammet och se till att de fäster till förgasaren. Upprepa stegen i omvänd ordning kommer att göra dig mer benägna att göra alla nödvändiga anslutningar.

Om dessa instruktioner har överväldigad dig

Om dessa instruktioner har överväldigad dig, kan du alltid välja att ha en professionell göra detta åt dig. Bara vara beredd att betala en premie för tjänsten. Men om du känner dig kapabel nog, då med lite tid, tålamod och armbåge fett, skulle du kunna göra ett bra jobb.