E2e

Hur man ändrar en Honda motorcykel däck

Om du äger en motorcykel

Om du äger en motorcykel, är det viktigt att du vet hur man ändrar motorcykeldäck. Genom att veta hur man gör detta, kommer du att spara mycket pengar som du kan göra jobbet utan att behöva kalla på hjälp från en mekaniker. Stegen är enkla. Du behöver inte ens ha alla däck byta verktyg. Så länge du har ett reservdäck och några användbara verktyg kan du få jobbet gjort på nolltid.

Här är de enkla stegen för hur du kan ändra en Honda motorcykel däck själv:

Hur man ändrar en honda motorcykel däck. Lossa den gamla däcket.
Hur man ändrar en honda motorcykel däck. Lossa den gamla däcket.

Material. Det material du behöver för att ändra dina däck är däck strykjärn, ventilkärnan verktyg, tryckluft, pärla brytare, smörjning, fälg beskyddare och en Breezer däck verktyg. Du kan få dessa material från järnaffär eller en motorcykel butik.

Lossa den gamla däcket. Först bör du ta bort det gamla däcket från din motorcykel. För att göra detta, få din ventil kärna och använda den för att ta bort all luft ur däcket. Se till att du hålla ventilen kärna och däcket med kraft luften som kommer att rusa ut ur däcket kommer att vara stark. Efteråt får pärla brytaren verktyget och ta bort kulan från kanten. Gör detta på båda sidor av däcket. Använd smörjmedel på ringvulsten.

Få dina däck strykjärn för att ta bort hela däcket från fälgen av motorcykeln. Detta kan vara svårt. Bara använda en del kraft och flera järn däck för att hjälpa dig slutföra jobbet. Det är bättre att ha mer smörjmedel sprids på däckfötterna så att du inte kommer att behöva lägga så mycket ansträngning i att ta bort däcket.

Om du äger en motorcykel. Fäst det nya däcket.
Om du äger en motorcykel. Fäst det nya däcket.

Fäst det nya däcket. Få det nya däcket och använda smörjning. Sprida det jämnt på väggarna i det nya däcket så att det blir lättare för dig att fästa. Använd ett däck järn att fästa nya däcket på fälgen. När den är inställd, få din tryckluft och använda den för att blåsa upp nya däck, men inte helt. Gör det bara tillräckligt för att få lite luft inne i nya däcket. Nästa steg är att använda verktyget Breezer däcket. Använd detta för att installera däckvulsten på fälgen. Nu när allt är klart kan du blåsa helt däcket.

Dessa är de steg som du måste följa om du ska byta däck på din Honda motorcykel. Detta kommer säkert att hindra dig från att spendera så mycket om allt du får punktering eller när en av dina däck behöver bytas ut. När du köper en ny hjul till din motorcykel, kom ihåg att få en som passar modell av din motorcykel eftersom det finns många olika typer av motorcykeldäck som finns tillgängliga. Om du inte vet vilken typ av däck du ska få ta del av modell din motorcykel innan du går till Honda.