E2e

Hur kan man vara en utmärkt dansare

Utföra kan ge dig en typ av hög som uppfyller känslomässigt och fysiskt. Om din passion dansar och du vill utöva det som en karriär, då den allra första du bör veta är vilken typ av danser som du vill utföra. När du har bestämt vad dansar du brinner, måste du leta efter en mentor och deltar danslektioner. Vanligtvis är en del av klassen kravet en föreställning i slutet av perioden, som ett skäl för musiker. Här är några tips du bör följa på din väg att bli en bra dansare:

  1. Att känna din stil. Du måste välja vilken typ av dans du vill lära dig och fortsätta beroende på vilken typ av musik du älskar. Detta gäller för de flesta människor eftersom dans handlar musik och rör sig med rytmen. Också ta reda på om du vill dansa i solo eller i samverkan med andra människor. Dansstilar som inte kräver en partner eller en grupp är: balett, jazz, modern dans, hiphop eller streetdance, steppdans, magdans och flamenco. Dessa danser fungerar också bra med grupper. Om du vill dansa med en partner, den så kallade "ballroom dance" kan vara för dig. Dessa danser varierar kraftigt beroende på typ av musik. Du kan välja mellan cha-cha, gunga, boogie, contra dans, Latin dans, vals och land-västra dans. Om du är den typen som vill gå in i dansen sport, måste du vara kunnig och skicklig med alla dessa stilar ballroom dance.
  2. Letar du efter en mentor. Att lära sig att dansa, kan det vara tillräckligt att titta på videor och visar dansare du beundrar. Men för att vara en utmärkt dansare, behöver du en mentor som hjälper dig, inte bara att lära sig danssteg, men också i att leva livet på en professionell dansare. Att söka efter en mentor, ta reda de bästa danslärare i stil av dans som du har valt. Du kan också titta runt och besöka danslektioner och observera hur varje instruktör hanterar sina klasser och deras elever. Också ta reda på om den professionella dansaren du beundrar genomför egna danslektioner eller om han äger en dansstudio. Besök en av hans klasser för att få en känsla av om han är den typ av mentor kan du få tillsammans med.
  3. Omge sig med bra dansare. När du har hittat en mentor och en dansstudio, fördjupa dig med dina kolleger dansare. Komma överens med dem, lära känna dem på ett personligt plan och ta reda på varför de bedriver dans. Detta kommer att inspirera dig mer, samt utveckla kamratskap med dina kolleger dansare. När miljön är bra, är det lättare för dig att lära de rörelser, och du kan hjälpa varandra att öva och finslipa din teknik.
  4. Lära av andra framgångsrika dansare. Det är lämpligt att du läser och titta böcker och filmer eller visar att funktionen framgångsrika dansare att inspirera dig att bli som dem. Det är möjligt för dig att uppleva några problem som kan avskräcka dig från att vara en utmärkt dansare, och dessa inspirerande berättelser kan hjälpa dig framåt. Kom ihåg att en positiv attityd är mycket viktigt i dans eftersom det visar på din prestation.
Hur kan man vara en utmärkt dansare. Letar du efter en mentor.
Hur kan man vara en utmärkt dansare. Letar du efter en mentor.

I mellan klasser är det viktigt att lära känna nya människor med samma passion, och få inspiration genom att läsa böcker om dansarnas liv och kamp, titta på andra dansarnas föreställningar, filmer och biografier. Om du är personen som tar dansa på allvar, de ska du veta att dans är mer än bara ett yrke, det är en livsstil.