E2e

Hur extrudera lera

En av de viktigaste hemarbete färdigheter strängpressning lera

En av de viktigaste hemarbete färdigheter strängpressning lera. Detta kommer att vara avgörande för att skapa mönster för din trädgård, eller för nästan vad som helst lera-relaterade. För att börja lära sig att extrudera lera ordentligt bör du ha ett utbud av lera till hands, liksom en lera extruder.
Dessa verktyg används främst för clayworking och är mest användbara för att skapa konsekventa och kontrollerade band och strömmar av lera som kan variera beroende på längd du behöver. Det finns naturligtvis många sorter av kommersiellt tillgängliga lera extrudrar, var utformad för ett obegränsat antal möjliga former och storlekar. Du kan enkelt spara några dollar och skapa din egen lera extruder med material som du kan hitta hemma. Detta är en gör det själv projekt från återvinningsbart material som du kan anpassa efter dina egna behov.

Hur extrudera lera. Börja med en begagnad plastflaska och dess lock.
Hur extrudera lera. Börja med en begagnad plastflaska och dess lock.
  • Börja med en begagnad plastflaska och dess lock. Varje PET-flaska kommer att göra, men det är att föredra för dig att använda tydliga plastflaskor, så du kommer att kunna se leran under. Du måste tvätta både flaskan och locket ordentligt. Det är bäst att göra det var för sig, med särskild hänsyn till både gängor flaskan och locket samt de inre ytor. Se till att det inte finns någon kvarvarande rester av tvål efteråt.
  • Toppen av flaskan bör tas bort - det kan lätt göras med en mattkniv eller någon framkant som kan ge dig kontrollerade och rena snittytor. Vid skärning av toppen av flaskan, är det bäst att inkludera några inches bortom flaskhalsen.
  • Du måste ta bort plasten slemhinnan i din kapsylen (om någon). Om du inte är säker på vad det är, hänvisat till halvopak skiva som är placerad på undersidan av den övre delen av locket. Detta kan ta flera försök innan den är klar framgång - börja med att använda tunna metallverktyg (såsom händig skruvmejsel eller nötter plocka) för att kila locket ut. Om det limmas ner, kan du plocka ut med nål-nosed tång.
  • Nästa steg är att skapa hål genom vilket din lera kommer extrudera. Börja med att rita önskad form på toppen av kapsylen med en märkpenna. Detta kommer att vara den öppning genom vilken din lera kommer extrudera. Du kan ha möjlighet att skära ut hålet med en tillräckligt skarp mattkniv. Jämna ut kanterna, och du bör undvika ojämna kanter och tårar. Sätt tillbaka flaskan locket till den övre delen som du har klippt ut och skruva den på ordentligt, hålla den lufttät och vattentät.
  • När du har din extruder, använda den för att skapa en mängd olika former och mönster för ditt hem projekt och andra gör-det-själv idéer du kan börja att ha. Kom ihåg att du enkelt ändra formen på dina lera remsor genom att ändra formen på din extruder mössa.

Du kan använda fingrarna för att extrudera lera genom detta hål, eller så kan du designa en kolv för lera extruder med de återstående delarna av flaskan som du har. Det blir lätt för dig att designa och skapa former för din lera extruder efter dina behov.