E2e

Hur du syr en kippah

En Kipa eller kippah är en tallrik-formad lock som bärs av ortodoxa judiska pojkar och män för att uppfylla sedvanliga skyldigheten att alltid täcka sina huvuden. Även om det har blivit ovanligt att observera män av judisk tro bär huvudstycket ständigt är praxis fortfarande hedras vid religiösa evenemang som bevistar en begravning eller ett bröllop. Traditionellt är tyg och färgen på denna huvudbonad baserat på en anslutning till vissa religiösa rörelser. Numera kan de mönster och färger variera beroende på inställningen av bäraren. Om du vill sy en kippah för eget bruk eller för att tjäna som gåvor till dina nära och kära eller vänner, följa stegen i den här artikeln.

  • Leta efter en design inspiration till din huvudstycke. Färgen på tyget som du kommer att använda, liksom det material du kommer att använda för att dekorera ditt kippah kommer att baseras på den design som du väljer. Helt enkelt skriva "kippah" i din sökmotor och titta på hundratals bilder som laddas upp på Internet. Gör en skiss av det utseende du vill ha för den bit som du kommer att göra. Medan du ansluter till Internet, gå vidare och hämta ett mönster för att göra huvudstycket. Detta kommer att göra att förbereda tyget så mycket lättare.
  • Köpa och förbereda de nödvändiga materialen. Nu när du har en design i åtanke, är det dags att prata om tyg. En kippah är vanligtvis tillverkad av svart tyg. Det finns ingen anledning att begränsa ditt val på grund av detta. Du kan välja vilken färgsättning och något tyg som är tillgänglig. Om du vill använda siden, sammet, eller ens denim, gå vidare. Se bara till att din symaskin kan hantera tyget som du väljer. Även på tygaffär, varför inte kolla in pärlor, band eller remsor läder som du kan införliva i din design. Du kan också använda järn-om överföringar för att dekorera ditt huvudstycke. Om du planerar att lämna sy kippah, glöm inte att köpa dina andra sy väsentligheter som nålar och trådar. Skriv ut det mönster som du har laddat ner och spåra detta till tyget med hjälp av en penna. Kom ihåg att dra på baksidan av tyget så att linjerna inte visar efter sömnaden. Om du planerar att ge kippah som en gåva, ta mätningar av personens huvud och justera storleken på mönstren därefter. Klipp ut tyget trianglar.
  • Montera och sy tyg delarna. Få två av trianglarna och sätta ovanpå den andra, och se till att de rätta sidorna är tillsammans. Använda din symaskin eller nål och tråd, sy en kant av triangeln tillsammans möjliggör för ungefär en fjärdedel av en tum bred söm. Gör samma sak för det andra paret av tyg trianglar. Nu får de två tygstyckena som du har gjort och placera dem tillsammans igen, med räta mot varandra. Från mitten går mot kanten, bitarna sy tillsammans med samma storlek sömmen. Se till att sluta sy en tum från kanterna. Vänd tyget och lägga ¼ tums dart att helt sy varje ände tillsammans. Sy fjärdedel tum storlek fåll längs tygets kanter. Du kan använda en annan färg tyg för att göra en bindande för kanterna eller så kan du också använda läder eller band band.

Nu när du har lärt dig grunderna i sömnad en kippah

Hur du syr en kippah. Leta efter en design inspiration till din huvudstycke.
Hur du syr en kippah. Leta efter en design inspiration till din huvudstycke.

Nu när du har lärt dig grunderna i sömnad en kippah, kan du fortsätta att planera dekorationer som du kommer att använda för att anpassa huvudstycket. Normalt mönster endast läggas till de nedre kanterna, men du kan välja att dekorera hela locket. Som nämnts, kan du använda pärlor, band tyg och transfertryck. Du kan även borsta på din design med textilfärg.