E2e

Hur du använder stock art

Stock konsten är mycket användbart, men att lära sig rätt sätt att integrera den i ett stycke som du verkligen kan kalla din egen du måste vara en sann konstnär. Med online-kurser i design kan hjälpa dig att lära dig att välja och använda alla typer av lager art - du kan få gratis information om skolor som erbjuder dessa smidiga online-program här .

Många konstnärer använder teknik för att skapa olika typer av konst

Många konstnärer använder teknik för att skapa olika typer av konst. Det finns konstnärer som gör digital konst genom att använda programmen, och fotograferna också använda fotoredigering program så att de kan göra förbättringar på de foton som de tar. Vissa artister bidrar deras arbete till webbplatser stock art så att andra människor kan använda sin konst som konst resurser för olika ändamål.

Några av de användningsområden för stock illustrationer inkluderar ledare

Några av de användningsområden för stock illustrationer inkluderar editorials, konsttryck, kataloger, tidskrifter, webbplatser och många fler. Naturligtvis konstnärer vill bli erkända och få betalt för det konstverk som de tillhandahåller. I ett lager galleri kan illustrationerna som tillhandahålls användas enligt licensiering. Folket har en möjlighet att välja bilder som är royalty fria eller rättigheter hanteras.

Hur du använder stock art. Många konstnärer använder teknik för att skapa olika typer av konst.
Hur du använder stock art. Många konstnärer använder teknik för att skapa olika typer av konst.

Dessa är några av de sätt på hur du kan använda stock art, beroende på dess licens:

• Royalty free

• Royalty free. Royalty free är en typ av licensiering som finns mellan skaparen av tekniken och användaren av tekniken. Det finns regler för hur tekniken kan användas, men användaren av tekniken inte behöver betala några ytterligare licensavgifter när du använder konstverket.

Om du vill använda en royaltyfri konstverk

Om du vill använda en royalty fria konstverk, måste du betala en avgift för den här gången innan du kan använda den. Efter det kan du använda konstverk när och var du vill så länge du följer riktlinjerna för skaparen av konstverket. För royaltyfria bilder, kan skaparen av konstverket sälja konstverket flera gånger. Detta beror på att ingen är egentligen den enda ägaren av konstverket.

För en royaltyfri bild

För en royaltyfri bild, det är en term som de kallar upplaga. Den upplaga avser det antal kopior som köparen kan använda konstverk som köptes royalty fria. Därför är bilderna som köps royalty fria är bara lämpligt att använda i en personlig hemsida eller ett flygblad med begränsade kopior.

• Rättigheter förvaltade

• Rättigheter förvaltade. Den andra typen av licenser för stock foton är hanterade rättigheter. Rights managed bilder också kan kallas licensierade bilder. För denna typ, är avgiften för att använda konstverk bestäms på hur den ska användas och i vilket syfte. Några av de användningsområden för Rights Managed bilderna är för reklam, ledare, skyltar, tidningar med mera.

Några av de användningsområden för stock illustrationer inkluderar ledare. Om du vill använda en royaltyfri konstverk.
Några av de användningsområden för stock illustrationer inkluderar ledare. Om du vill använda en royaltyfri konstverk.

Det finns också andra riktlinjer som bör följas vid arbete med rättigheter förvaltas foto. Dessa är varaktigheten av användningen för konstverket, den upplaga, där det kommer att användas (länder eller regioner), den bransch där den ska användas eller om fotot är exklusiv eller icke-exklusiv. Alla dessa bör tydligt anges i ett avtal mellan köparen och säljaren.

Dessa är de två användningsområden för stock art

Dessa är de två användningsområden för stock art. När du bläddrar efter delad konst i stock art webbplatser, kan du visa bilder baserat på licenser som du vill köpa. Det finns en hel del webbplatser stock art på Internet där du kan hitta tusentals bilder från olika konstnärer runt om i världen. Om du har gått igenom en stor online-design program , kan du även skapa och erbjuda eget lager art till andra!