E2e

Hur att reparera en läckande vindruta

Du är på väg i skyfall

Du är på väg i skyfall. Din sikten är dålig så du kör mycket försiktigt. Du får våt och din rena mattan är blöt. Till din fasa, man reda på att vindrutan läcker. Problemet är nu att man inte kan skynda att komma hem och fixa din vindruta på grund av dålig väg synlighet. För att göra saken värre, den lilla läckan några veckor sedan är nu större. Du glömde allt om det här eftersom du bara stöter på det här problemet när det regnar.

Exponering för värme och solljus får tätningen av en vindruta att knäcka, speciellt när du parkera utanför. Förändringen i temperatur från midnatt dimma till dag värme kan förvärra situationen. Således, när det regnar, framrutan läckor. Det är också möjlighet till en buller i hög hastighet.

För bästa möjliga reparation av vindruta läckor

För bästa möjliga reparation av vindrutan läcker, söka hjälp av en expert. Detta kommer dock att ställa dig tillbaka med minst hundra dollar. Om du vill ha billiga reparationer, här är några tips.

Hitta var läckan är

Hur att reparera en läckande vindruta. Hitta var läckan är.
Hur att reparera en läckande vindruta. Hitta var läckan är.

Hitta var läckan är. Merparten av tiden, är läckan inte exakt där det droppar. Du kan hitta problemet området några inches bort. För att effektivt hitta källan till läckage, kan du dela upp vindrutan i sektioner med hjälp av en markör som en maskeringstejp. Med hjälp av en svamp, försiktigt använda vatten till den första delen, och observera om det gör sin väg in i bilen. Markera det avsnittet och sedan gå vidare till nästa.

När du gör reparationer, rensa bort det drabbade området. En ren vindrutans yta kommer att säkerställa att tätningsmedlet skall tillämpas effektivt kommer att täcka läckan. När du också rengöra vindrutan, kanske du upptäcker andra områden som skall tätas att du inte känner av. Således kan du täta dem iväg för att förbereda dig för nästa gång du kör i regn. Använd specialiserade produkter som finns i auto butiker för rengöring eller thinner när du har ont om budgeten. Rengör hela krom området runt vindrutan med en ren trasa.

Beväpna dig med ett tätningsmedel. Om du tror att du är nästan ett proffs för att hitta och reparera läckan, och om du känner att du passar för jobbet, sedan gå vidare och beväpna dig med ett tätningsmedel. Du kan hitta specialiserade tätningsmedel för vilket märke av en bil. Bara shoppa runt auto butiker nära dig. Applicera tillräckligt med fogmassa på det drabbade området, vilket gör att den är appliceras jämnt. Ta bort överflödigt tätningsmedel inom programmet och låt den torka över natten. Vanligtvis har tätningsmedlet specifika riktningar för tillämpningar så det är bäst att följa detta också.

När tätningsmedlet är hårt och torrt

När tätningsmedlet är hård och torr, är det dags att testa om tätningsmedlet fungerar. Gör vårt lilla vatten-svamp aktivitet ovan för att testa framgång för din reparation. Efter det kan du utsätta din bil till vatten och se resultatet. Om vindrutan är fortfarande läcker, gör sedan stegen ovan igen.

Du är på väg i skyfall. När du gör reparationer, rensa bort det drabbade området.
Du är på väg i skyfall. När du gör reparationer, rensa bort det drabbade området.

Om allt annat misslyckas, rådfråga expert. Du kan slösa bort din tid och du kanske inte inser att problemet är faktiskt större än du.