E2e

Hur att provspela en trummis

Varje medlem i ett band har ett ansvar och bidrag

Varje medlem i ett band har ett ansvar och bidrag. Ett band skulle behöva en bra trummis för att ge en solid grund för en låt rytmiska struktur. Det är viktigt att hitta en bra trummis så att du kan få en bra takt och timing. Här är några tips du kan tänka på när du funderar på att provspela en trummis för ditt band.

Hur att provspela en trummis. Leta efter blivande trummisar.
Hur att provspela en trummis. Leta efter blivande trummisar.
  • Leta efter blivande trummisar. Det är viktigt för dig att se och testa om den blivande trummisen verkligen har potential. Se till att alla andra medlemmarna i bandet är närvarande. Förbered audition plats, liksom de andra saker som är nödvändiga, såsom trumset. Kontrollera att det är komplett, och det inkluderar den höga hatten, bastrumma, tom-tom, cymbaler, trumstockar, pedaler och eventuellt andra slaginstrument som de kan använda under audition.
  • Tillåt tid för dem att förbereda sig. Ge utsikterna lite tid att bekanta sig med utrustningen för audition, såvida han använder sitt eget trumset. Han måste också vara redo känslomässigt och mentalt. Låt honom värma upp.
  • Jam med dina utsikter. Spela några låtar för att kunna se om han kan gå tillsammans med dig. Det kommer att vara bra att veta så tidigt som nu, om han kan ge dig rytmen din grupp vill.
  • Låt en person att lyssna och bedöma utsikterna. Ta en stol och lyssna noga på trummis samt gruppen, oavsett om de presterar bättre eller sämre med den blivande trummisen stil.
  • Observera trummis. Lyssna om han kan hålla en stadig 4/4 (1-2-3-4) rytm eftersom det är ett grundläggande krav. Noga lyssna om den blivande trummisen kan komma ner på exakt 1 slag i varje takt. Tillkännagivande om han kan upprätthålla ett bra tempo, och om han inte drar eller plötsligt fart.
  • Testa olika trummande färdigheter utsikterna. Se om han kan ändra sättet han spelar, hans dynamik och har förmåga att uppvisa ett brett utbud av mycket högt och väldigt mjuk musik. Lyssna veta om han har möjlighet att lägga till andra element som passar väl med den musik som spelas.
  • Följ hans attityd. Se om trummisen anser hans andra medlemmar eller om han kan bara spela i en one man band. Se till att han kan spela bra med de förändringar i tempo, rytm och melodi i låten. Observera hur han använder trummorna. Se till att han inte bang trummor.
  • Veta om han är en anpassningsbar trummis. Prova att spela olika låtar och testa om han kan klara av de olika tempon och stämningar av bandet. Observera noga på hur väl trummisen och basisten interagerar. Om de klarar sig mycket bra, då ingen tvekan, kan du nu en bra rytmisk grund för din musik.

Ännu viktigare, om den blivande trummis är omtyckt av bandet, då finns det ingen anledning att leta efter en bättre. För ett band att fungera bra, är samarbete och goda relationer är ett grundläggande krav.