E2e

Hur att köpa keramik

Om du tycker om haunting loppmarknader och garage försäljning att köpa keramik, kan du investera bättre dina dollar genom att lära lite om denna konstform och vad man ska titta efter för att göra ett klokt köp.

Det finns tre typer av keramik tillverkad av keramiker som utsätter objekt formad av lera och andra material för höga temperaturer för att skapa utilitaristiska objekt samt konstverk. Lergods, stengods och porslin finns alla typer av keramik värt att köpa.

Bland de mest populära stilar av keramik eftertraktade idag är Fiesta ware, som först hade premiär 1936 i levande färger inklusive röd, kobolt blå, grön, gul och elfenben. Vintage Fiesta ware är föregångaren till moderna Fiesta ware, lanserades 1986 och med rätter i 17 färger.

Hur att köpa keramik.
Hur att köpa keramik.

Red Wing Pottery, premiär 1878 och uppkallad efter staden Red Wing, Minnesota (där det fortfarande produceras i dag), är en annan mycket eftertraktad keramik varumärke. Kokkärl och vattenfilter är de mest framträdande formerna erbjuds av Red Wing Pottery.

Den Nelson McCoy Sanitär Stengods Företaget grundades av far och son team JW och Nelson McCoy redan 1910 att producera utilitaristiska muggar, tallrikar och skålar, förutom sådana nyhet objekt som blomvaser och burkar cookie-fashioned i värmen i krukmakarens ugn.

När du hittar en bit av keramik som fångar din uppmärksamhet på grund av sin färg eller design, finns det flera saker som du bör titta på när du utvärderar pjäsen.

Inspektera noggrant varje bit av keramik du är intresserad av att köpa för chips, dessa kan visas som hack så djupt som 1/4 tum eller mindre flingor mindre än 1/4 tum djup. Håll bit i bra ljus för att upptäcka eventuella knappnålsstora hack, som är mycket små runda chips, fördärva ytan på keramik.

Hur att köpa keramik.
Hur att köpa keramik.

Du vill också vara medveten om keramik pjäs har några större sprickor. En spricka är en tunn paus linje som kan köra från ena kanten av pjäsen till den andra, det kan påverka keramik förmåga att hålla vatten eller användas i någon praktisk tillämpning utan slutligen betona och bryta. Små hårfina sprickor som ser ut som spindelväv på ytan av keramik kallas krackelering, och även om dessa sprickor påverka utseendet av keramik, är den strukturella integriteten av pjäsen inte påverkas.

Håll keramik bit mot ljuset på en mängd olika vinklar för att se om det finns några djupa eller yta repor som påverkar pjäsen. Kontrollera om mat eller vatten har lämnat en permanent fläck innanför eventuella keramik bitar såsom muggar, koppar och vaser, sådana fläckar kan påverka keramik framtida värde och din förmåga att använda den.