E2e

Hur arbetskostnader beräknas

Bilreparationer tekniker använder ofta en vanlig metod för att beräkna arbetskostnader. Oavsett om du är i behov av några bilreparationer, eller om du är intresserad av att använda samma metod på en egen butik, läs vidare för att ta reda på exakt hur arbetskostnader beräknas.

Steg 1

Inse att det inte är så enkelt som att räkna ut hur lång tid ett jobb tog att slutföra. Många intet ont anande fordonsägare anta att en mekaniker eller bil affär arbetare rekord varje specifik detalj i ett fordons reparationer och underhåll resa för att komma fram till en bestämd tid det tog att slutföra jobbet. Inte så. Egentligen mekanik inte ens titta på klockan när de börjar arbeta på din bil. Detta beror på att reparera anläggningar använder ett standardiserat tabell som visar antalet timmar det beräknas ta för att slutföra alla olika reparation. Så oavsett om du får Joe-The-New-Guy eller Pete-The-Efficient-Guy, kommer du att debiteras samma antal timmar på arbetskraft på din bil. Det finns några olika tabeller som vanligen används av reparation anläggningar i USA men det vanligaste är Mitchell tabellen.

Steg 2

Hur arbetskostnader beräknas. Inse att det inte är så enkelt som att räkna ut hur lång tid ett jobb tog att slutföra.
Hur arbetskostnader beräknas. Inse att det inte är så enkelt som att räkna ut hur lång tid ett jobb tog att slutföra.

Förstå mitchell bordet. Enligt Mitchell Standardiserad Labor Prissättning är priserna anges hur länge, i genomsnitt tar det en mekaniker att fylla alla eventuella reparationer på varje märke och modell av fordon. Mekanik kan komma en online katalog för att komma fram till denna standardiserade, eller titta på en arbetskostnaden diagram. Till exempel kanske du upptäcker att byta ut bromsarna på en 2000 Camaro är schablonbelopp 2,6 timmar. Så varje butik, oberoende av plats, personal eller affärsstrategi, använder samma antal timmar vid beräkning arbetskostnader.

Steg 3

Inser hur butikerna gör en vinst. The Mitchell tabell visar den genomsnittliga tid det skulle ta att slutföra ett jobb, men det verkligen inte svara för alla omständigheter. Om en butik bemannas med erfarna, snabbt och effektivt mekanik, en Camaro broms reparation sannolikt inte kommer att ta så lång tid som 2,6 timmar. Om mekanikern kan slutföra jobbet snabbare kommer butiken debitera fortfarande samma takt till kunden (2,6 timmars arbete) men butiken kommer ficka extra pengar. I huvudsak kan en mekaniker sätta i en 18-timmars arbetsdag på 8 timmar, förutsatt att han fungerar effektivt. Nu kan du börja att se hur en bilverkstäder verksamhet kan verkligen håva in pengar.

Detta är inte allt bara dåliga nyheter för oss, konsumenterna, dock. Titta på baksidan av denna situation. Om Joe--Ny-Guy tilldelas ändra bromsarna på Camaro, och det tar honom 4 timmar på grund av hans oerfarenhet, det spelar ingen roll. Butiken kan fortfarande bara fakturera kunden för 2,6 arbetstimmar, enligt den standardiserade Mitchell tabellen löneskalor.

Steg 4

Förstå mitchell bordet. Inser hur butikerna gör en vinst.
Förstå mitchell bordet. Inser hur butikerna gör en vinst.

Även med en standardiserad arbets diagram kommer avgifterna att beräknas på olika sätt. Konsumenterna älskar detta helhetssyn för reparationer prissättning auto. Men de är ofta förvånad över skillnaden i reparationer räkningar för exakt samma arbete på olika butiker. Detta beror på att du också måste ta hänsyn till arbetskostnaden vid varje specifikt butik. En butik kan ta ut 65€ en timme för arbete, medan en annan butik får endast ta ut 45€ en timme. För en Camaro s broms jobb, kommer priset att vara väsentligt annorlunda för samma mängd arbete, vid 165€ kontra 110€ respektive. Självklart gör butiken Betygsätt en enorm skillnad i det totala priset för fordonsunderhåll och reparationer, även när arbetskostnader beräknas på samma sätt (med hjälp av Mitchell tabell).