E2e

Att fotografera husdjur

Ta bilder av din favorit husdjur är ett bra sätt att hålla minnet av dina små vänner. De flesta husdjur har relativt korta livslängd, såsom hamstrar och kaniner som endast kommer att leva under flera år. Ta ett foto av husdjur, kan dock en utmaning eftersom husdjur älskar att flytta och hatar att vara nålas ner. Här är hur du kan ta bra bilder även om du har en envis liten husdjur att ta itu med.

Högre ISO-

Högre ISO. Öka ISO av filmen är ett enkelt sätt att kompensera för rörelsen att ett husdjur kommer att göra. Ju högre ISO, desto snabbare kommer filmen ut när det utsätts för ljus. Den mindre tid det tar för trycket att utvecklas i kameran, desto mindre rörelse detekteras så att ett husdjur som rör sig snabbt inte sudda på filmen. Även digitala filmer har ISO-inställningar som du kan justera. Vanligtvis kommer en ISO på 400 arbeta för husdjur som flyttar mycket. Husdjur som har utbildats för att sitta still, men behöver inte fler ISO. En ISO på 200 för hundar som är tränade att sitta still, till exempel, kommer att räcka.

Att fotografera husdjur. Högre iso.
Att fotografera husdjur. Högre iso.

Zoomobjektiv. Använd zoomobjektiv för att få närbild skott av dina husdjur. Detta är särskilt användbart för mycket små varelser som husdjur råttor som är svåra att fokusera på. Istället för att skrämma ditt husdjur bort med skrymmande kamera använder zoomobjektiv så att husdjur inte känner skrämmas med kameran upp i ansiktet. Använd inte digital zoom, men om du använder digitalkameror. Digital zoom kommer att minska kvaliteten på bilden. Använd den optiska zoomen istället och bara flytta närmare om du behöver för att få en bättre bild av ditt husdjur.

Kontrast

Kontrast. Se till att bakgrunden ger en skarp kontrast med ditt husdjur. Lätt färgade husdjur som krämig päls hundar bör fastställas i en bakgrund av mörkblått och andra kallare och mörkare färger. Mörkt färgade sällskapsdjur, såsom svarta katter, å andra sidan, kommer att stå ut när den sätts i en ljus bakgrund.

Plats

Läge. Platsen för sällskapsdjur fotosession ska bifogas, särskilt om ditt husdjur har en tendens att springa iväg i små hål. Pet hamstrar, gerbiler och chinchillor kommer att försöka springa ifrån dig om du lämnar det i ett öppet område. Bortsett från att stänga alla dörrar, vara säker på att det inte finns några sprickor och springor i väggarna där de små husdjur kan rinna av.

Högre ISO. Zoomobjektiv.
Högre ISO. Zoomobjektiv.

Belysning. Använd naturliga eller mjuk belysning när du fotograferar djur. Hårda ljus kommer bara skrämma och skrämma dina husdjur, vilket är varför du bör försöka att schemalägga fotograferingen på soliga dagar. Även djuren har mycket känsliga ögon som kommer att skada när den utsätts för starkt ljus. Även om lamporna bara komma under själva skottet, kan utbrott av ljus som lyser vara tillräckligt för att skrämma ditt husdjur.

Slutligen, se till att ta bilder av husdjur från deras synvinkel. Försök inte ta bilder från toppen, särskilt om du har en liten husdjur. Istället abborre ditt husdjur på ett bord eller en stol så att du kan ta ett foto som är i ögonhöjd med sällskapsdjur.