E2e

Så att släpa att avgöra vem som bryter i en pool spel

Släpar är handlingen studsar en boll från den motsatta änden av tabellen pool och försöka göra det resten närmast skenan. Det är ett sätt att avgöra vem som startar spelet genom att bryta arrangerade bollar.

Så att släpa att avgöra vem som bryter i en pool spel. Dela upp spelarna i två grupper.
Så att släpa att avgöra vem som bryter i en pool spel. Dela upp spelarna i två grupper.

Så här släpa att avgöra vem som bryter i en pool spel.

  • Dela upp spelarna i två grupper. Om det finns fler än två spelare i ett spel, måste de välja varandra på vilket lag att delta. Välj en domare som kommer att avgöra vem som vinner eftersläpning. Företrädesvis är domaren opartisk till båda lagen, till exempel en biljardhall arbetstagare eller servitris.
  • Välj medlem för att representera varje grupp. Företrädesvis plocka en spelare som är expert på släpar. Du kan sätta den i en omröstning, eller helt enkelt singla slant för att avgöra representant.
  • Placera en boll bakom huvudlinjen på båda sidor av bordet. Huvudlinjen är utsedda linje där köbollen placeras vid början av varje spel. Rensa tabell över alla andra bollar för att förhindra störningar.
  • De utsedda spelarna måste slå bollen mot den motsatta sidan samtidigt. Bollen måste träffa med tillräcklig kraft för att kunna studsa tillbaka efter att ha slagit den motsatta sidan. Varje måste hålla sin egen boll i sin egen halva bordet under den eftersläpande.
  • Den spelare vars skott är närmast skenan bryter poolspel. Om en spelares boll in i en ficka, studsar bordet, inte når den motsatta sidan eller korsar mittlinjen, då den andra spelaren går sönder.
  • Upprepa den eftersläpande om domaren inte kan avgöra vilken boll är närmare den övre skenan. Detta gäller även om båda spelarna ficka sina bollar under släpar eller kors varandras halvan av tabellen.
  • Öva din eftersläpning hastighet. Detta är inte bara användbar för att vinna paus, men denna hastighet är tillräckligt för de flesta av dina bilder. Öva med officiella regler, så att du kommer att vara beredda på alla eventualiteter. För den mest effektiva varvtalsreglering, träffa bollen ovanför mitten. En träff vid eller under mitten skapar hastighetsreducering grund bord dra, vilket är beroende på tyg-och boll. Också ta hänsyn till ytterligare fart förlust efter bollen träffar den motsatta sidan. Slutligen, är du bättre slå huvudet skenan efter bollen studsar tillbaka. Medan en boll som studsar skenan förlorar fart ytterligare och kommer i allmänhet att stoppa närmare till järnväg jämfört med en boll som faller kort.
  • Studera de officiella reglerna. Detta kan vara till hjälp även i casual games. Om den eftersläpande av någon spelare ifrågasätts, kan du använda de officiella reglerna för att fastställa hur man kan lösa det.

Släpar används vanligtvis för officiella matcher. Du kan använda andra sätt att bestämma vem som startar ett spel när du spelar nonchalant, till exempel en slantsingling.