E2e

Hur du använder GameShark

Alla som har spelat en mer än genomsnittet av videospel har på ett eller annat möjliggjort en "fuska". Det är koder som kan bryta en spelets regler för att ge en spelare en orättvis fördel - osårbarhet (ofta kallad "gud läge"), oändlig mängd ammunition, etc. De kan också låsa upp hemliga sektioner inom ett spel som fastställdes av utvecklare som belöning för entusiaster. De kan ändra ett spels program för att infoga gameplay eller grafik som annars skulle vara frånvarande i normalt läge. Dessa fuskkoder kan göras genom spelets utvecklare själva och aktiveras i spelet. De kan också skapas av tredje part programmerare, vilket skulle kräva en spelare för att installera eller köra ett separat program som skulle ändra ett spels regler.

GameShark är ett varumärke för en rad av fuska kod produkter som kan tillämpas på flera typer av spelkonsoler, dvs PlayStation 2 och 3, Xbox, Xbox 360, GameCube, Nintendo Wii, Nintendo DS, Game Boy Advance SP, PlayStation Portable , och naturligtvis den personliga datorn. Förutom fuskkoder erbjuder GameShark även andra spel förbättrar applikationer såsom "gamesaves" som tillåter spelare att skapa säkerhetskopior av sina spel när de har nått en kritisk eller särskilt svåra delen. Dessa backup spelfiler kan delas och överföras till ett annat spelkonsol av samma typ. Eftersom vissa spelkonsoler faktiskt kan spela andra medier såsom digital musik eller video, erbjuder GameShark även programvara som kan förbättra en konsolens media underhållning funktioner.

1. Köp och koppla in en GameShark fuska patron.

Hur du använder gameshark. Köp och koppla in en gameshark fuska patron.
Hur du använder gameshark. Köp och koppla in en gameshark fuska patron.

Vissa spelkonsoler använder patroner, så fuska programvara kan endast köras på dessa konsoler genom samma enhet. GameShark fuska patroner skiljer sig genom vilken konsol den är kompatibel med, så se till att köpa den rätta. När ansluten, fusket eller ändra programvara kan lätt nås via konsolens gränssnitt och spelkontroll.

2. Köp och ladda en GameShark skiva.

Andra spelkonsoler använder antingen CD-eller DVD-skivor. I likhet med fuska patroner, måste du köpa en som innehåller fuska programvara avsedd för just din konsol. Varje typ av konsol använder ett annat operativsystem. Precis som ett Windows-program kommer sannolikt inte att fungera på en Mac-dator, fuska programvara för PlayStation 3 kanske inte fungerar i en Xbox 360-konsol.

Navigera till viss del. Köp och ladda en gameshark skiva.
Navigera till viss del. Köp och ladda en gameshark skiva.

3. Visa fusk från GameShark hemsida.

Navigera till viss del

Navigera till viss del, återigen uppdelad enligt spelkonsol. Plocka ut den visst spel du vill bryta. I dessa avsnitt kan du se några fuskkoder för särskilda händelser eller stadier i ett spel. Dessa listor är inte lika omfattande som de som finns i de förpackade produkterna. Inte heller hittar du några av de förstärkande program som följer med patronen eller skivan.

Förutom program som kan ändra en video spelets programmering

Förutom program som kan ändra en video spelets programmering, ett annat sätt för en spelare att slå ett spel är att använda "genomgångar". Det är utställningar av spelets handling och utmaningar som har satts ihop av erfarna entusiaster. Den GameShark webbplats publicerar också genomgångar på deras webbplats.