E2e

Lösa ett logiskt pussel: stapelleksaker

Lär fyra logiska metoder för att lösa stapelleksaker, däribland den populära sudoku pussel

Logiska pussel kommer i hundratals olika former och storlekar, men alla har mycket en enkel sak gemensamt: ett svar kan erhållas om du arbetar igenom det långsamt och försiktigt. Dessa pussel kan verka överväldigande och frustrerande ibland, men svaren kan utarbetas om du ägna stor uppmärksamhet åt detaljer och ledtrådar, och söka efter formulering som är tänkt att lura eller vilseleda dig.

Den grundläggande strukturen av dessa spel har vanligtvis ett par personer av intresse. Alla har ett annat namn, gjorde varje en annan aktivitet, och kanske var åt en annan sak. Genom ledtrådar, kan du upptäcka alla de olika namn, aktiviteter och måltider, men den verkliga tricket för denna logiska pussel är att bestämma vilken person gjorde och åt vad.

En annan populär märke av logiska pussel är matematik-orienterad. A + B = C, och vi vet att de måste alla vara olika nummer, ingen är noll, och C är 3. Det är ganska lätt att räkna ut därifrån vilka möjligheter för A och B är. Det verkliga tricket, särskilt som logik hjärnan pussel blir svårare, är att begränsa dina alternativ, och eliminera möjligheter. Följ dessa enkla steg och du kommer att vara på god väg att lösa och hitta svar på logiska pussel.

Lösa ett logiskt pussel: stapelleksaker. Börja med ett diagram.
Lösa ett logiskt pussel: stapelleksaker. Börja med ett diagram.
  1. Börja med ett diagram. Det första du kommer att vilja göra när man tar itu flesta former av logik eller hjärngymnastik pussel är att börja med ett diagram. Rada upp ditt ämne av intressen (namn / bokstäver) som dina rader. För dina kolumner som du vill de aktiviteter människor har gjort / numeriska värden. Detta kommer att ge dig en komplett sjökort av alla de olika alternativen i pusslet. Om dina intresseområden inte ursprungligen, skanna igenom ledtrådar för att lista ut alla de olika ämnena och fylla dem på diagrammet.
  2. Börja eliminera alternativ. Detta görs genom att följa ledtrådar. Om du har möjlighet att rita en anslutning som någon inte utföra en aktivitet, sätta ett kryss i motsvarande ruta i diagrammet. Om en ledtråd talar om exakt vad någon gjorde, ge dem en bock, och X ut alla de andra möjligheter för den personen, liksom alla andra för denna verksamhet. Sakta men säkert, kommer du att börja minska ner dina fält. När du börjar se endast ett alternativ för en viss person, vet du då att den enskilde kan vara den enda person som passar den delen. Du har just löst den första biten av logiska pussel!
  3. Ta en ledtråd i taget. En av de viktigaste sakerna att komma ihåg när lösa pussel är att ta itu informationen långsamt och en ledtråd i taget. Om du har avslutat alla ledtrådar och har inte löst logiska pussel, bli inte frustrerad. Bind upp alla lösa ändar och sedan börja läsa igenom ledtrådar igen. Du kommer att finna att nu när du har gjort några grundläggande avdrag, kommer du att kunna lära sig nya saker och komma närmare till att lösa logiska pussel.
  4. Diligence. Ofta måste du gå igenom dina ledtrådar många gånger innan du kan lösa logiska pussel. Om du fastnar, kontrollera varje ledtråd sakta en i taget och kontrollera diagrammet så att du inte kan dra några ytterligare upplysningar. Sök efter någon knepig eller vilseledande språk. En ledtråd till att hitta denna typ av språk är att märka någon formulering som är lite annorlunda än hur du normalt förvänta dig något skall skrivas.

Det finns många andra typer av logiska pussel. En som har samlat enorma popularitet nyligen kallas Sudoku pussel. Ursprungligen stor i Japan, detta märke av logiska pussel har helt nyligen gjort ett framträdande i den europeiska kulturen, och fångades på i stort sätt med den allmänna befolkningen.

Sudoku är spelplan liknar en enorm 9 av 9 rutnät uppdelad i 6 mindre 3 av 3 galler. Dessa mindre galler kallas regioner. Det finns 9 siffror totalt, 1 till 9. Varje rad, kolumn och region får inte innehålla samma siffra. Nyckeln Tricket är att delar av den logiska pussel redan är ifyllda, och dessa kallas givna, kring vilken resten av logiska pussel bildas.

  1. Nyckeln till att lösa ett Sudoku styrelse är att vara mycket noggrann. Utgå från det enklaste utgångspunkten, där den största mängden givna tillhandahålls.
  2. När du har identifierat att kolumn eller rad kan du börja fylla de återstående siffrorna därmed hålla noggrann uppsikt över andra rader eller kolumner som hör till en som du arbetar med.
  3. Det bästa att komma ihåg när man arbetar med någon form logiska pussel är att det är allt en uteslutningsmetoden. Jämför dina resultat av vad som redan har definierats i motsvarande områden för att eliminera möjligheterna. Du kommer att finna att du ibland inte vet svaret, men om du vet vad det inte är, kan du vanligtvis göra en mycket bra avdrag.
  4. Ta din tid när du arbetar med Sudoku, eftersom det är mycket lätt att halka upp. När du har slutfört en rad eller kolumn, dubbelkolla att se till att du inte har fördubblats viss siffra av misstag. Ju längre du går vidare med detta misstag kvar, desto svårare blir det att backa och fixa det.
Lär fyra logiska metoder för att lösa stapelleksaker, däribland den populära sudoku pussel. Börja eliminera alternativ.
Lär fyra logiska metoder för att lösa stapelleksaker, däribland den populära sudoku pussel. Börja eliminera alternativ.

Logiska pussel finns i nästan alla olika former och storlekar. Från saker som spelet hjärnan till algoritmer och kors belopp, kan de komma i bokstavligen hundratals olika former. Men de delar alla en mycket enkel sak gemensamt: det sätt att lösa ett logiskt pussel är att titta på möjligheterna och göra elimineringar tills bara en lösning kvar. Det bästa sättet att lösa ett logiskt pussel med komplicerade scenarier är att ta till kartläggningen metoden, men du kommer att hitta, med tiden, att du kan hantera enkla problem enbart i huvudet.

Om du följer dessa enkla riktlinjer och steg, kommer du att vara på god väg att lösa logiska pussel. Kom bara ihåg, hålla det, ta det långsamt och försiktigt, eftersom även en litet fel i dom kan skeva dina resultat.