E2e

Hur ta hand om en tuba

Den tuba är en av de blåsinstrument som man nästan aldrig ser spelas. Ja, det är ganska ovanligt att se någon blåser det. Folk skulle hellre blåser mindre och mindre utskjutande trumpet. Tekniskt sett är det tuba den största av blåsinstrument familjen och hitta människor som vet hur man spelar det kan vara ungefär som att söka efter en liten sten i en hög med hö. Det är därför om du vet hur man spelar tuba, kommer du att efterfrågas av band och grupper orkester. Nu, om du äger ditt eget tuba, då vet du att som alla andra instrument, behöver det korrekt underhåll och rengöring på en regelbunden basis. Detta sagt, här är några tips om hur du kan ta hand om din skrymmande tuba.

Hur ta hand om en tuba. Dra delarna.
Hur ta hand om en tuba. Dra delarna.
  • Dra delarna. Röret består av små delar såsom ventiler, diabilder, och skruvar som är anslutna för att bilda skrymmande instrument du brukar blåsa på. Att ta hand om din tuba ordentligt, är det viktigt att du kontrollerar dessa delar regelbundet. I själva verket är det rekommenderat att göra det på en daglig basis. Dra åt lossade delar och komponenter som du märker under inspektionen. Testa ventilerna och bilderna för att se om de kan röra sig utan alltför stor ansträngning och hinder. Om dessa bitar verkar vara fast eller ha en hel del friktion, då det kan vara något inuti som du behöver för att hitta och ta bort.
  • Torka den ren. Varje dag och varje efter användning, se till att torka av hela instrumentet med en fuktig och ren trasa. Fukta trasan med vatten och börja torka alla segment av tuba. Detta tar effektivt bort all smuts och olja som har fäst på instrumentet som förmodligen kom från händerna.
  • Scrub insidan. Insidan av tuba kan fylla upp med alla typer av smuts och damm att inte tala om enstaka spett. Att skrubba detta ut, använd en orm-borste för att rengöra insidan. För din språkrör, det finns en särskild borste för detta samt som du vill använda.
  • Smörj. Efter rengöring av tuba, är det viktigt att alltid smörja mässing delar av tuba mest speciellt ventiler och diabilder. Få en torr trasa och häll några droppar olja. Torka av den på ytan uppmärksamma de sprickor där delar rör sig in och ut. Se till att smörja upp den glider every så ofta liksom. Dessa smörjande metoder kommer att bidra till att förhindra rost och kommer att se till att varje del kommer att arbeta bra utan någon form av hinder.
  • Förvara den klokt. När den inte används, är det viktigt att du förvarar den i sitt fodral och låsa den. Om det finns papper och böcker inuti väskan, ta bort dem för att inte orsaka någon av de tuba delarna att böja ur form eller lossna. Se till att spärrarna i ärendet arbete. Slutligen, placera den förseglade fallet på en plats som inte är utsatt för fukt.

Alla dessa förslag kommer att bidra till att upprätthålla en hög kvalitet på din tuba i både utseende och ljud. Det är viktigt att göra dessa omtänksamma tips en regelbunden vana att se till att nästa gång du blåser på det, ljudet kommer att blåsa publiken borta.