E2e

Hur ta hand om din biljardbord

Ett biljardbord är en stor investering

Ett biljardbord är en stor investering. Om du älskar att spela biljard, bör du ta hand om din biljardbord så det varar länge. Läs den här artikeln för att ta reda på vad du kan göra för att hålla din biljard i tip top form.

Hur ta hand om din biljardbord. Borsta biljardbord trasa när du är klar spelar.
Hur ta hand om din biljardbord. Borsta biljardbord trasa när du är klar spelar.
 • Borsta biljardbord trasa när du är klar spelar. Du kan köpa en borste speciellt för tyget på någon biljard leverans butik. Det finns nylonborstar samt penslar av både tagel och nylon. Borsten avlägsnar kalk och smuts som har kvar på bordet. Se till att bara borsta i en riktning.
 • Dammsug trasan efter tandborstning om det behövs. Använd endast mjuka borst kvarstad för att inte förstöra tyget. Som med borstning, vakuum i endast en riktning.
 • Ta krita märken med en fuktig trasa. Detta görs om det finns kritor märken som lämnades även efter borstning och dammsugning. Kontrollera kudden och eftersom det är där krita placeras oftast under ett spel.
 • Torka lädret med en mjuk, torr trasa. Detta tar bort damm, smuts och kalk från läder.
 • Polera trä delar av tabellen. Använd en bra polish kvalitet trä och en mjuk, luddfri torr trasa för att polera bordet. Använd inte trä lack som kommer i en sprayflaska. Besprutning orsakar trä polska att resa till duken. Istället tillämpar trä polska på trasan och använd sedan torr trasa trä delarna av biljardbord. Undvik områden som omfattas av tyg.
 • Använd vatten och en svamp eller en mjuk trasa för att ta bort spill. Ju mindre fukt du använder, desto bättre för biljardbord trasa. Du kan använda kommersiella rengöringsmedel för ull.
 • Spraya biljard duk med tyg beskyddare. Vissa biljard entusiaster använder Scotchgard för att skydda biljard tyg från spill. Men se till att endast lätt spraya denna produkt på duken. Annars kan för mycket Scotchgard gör biljardbollar att sladda.
 • Dricker inte, äta eller röka bredvid biljardbord. Detta är förmodligen det bästa sättet att skydda duken och bordet som helhet från spill och brännskador.
 • Täck biljardbord. Köp en täckmantel för biljardbord från biljard leverans butik. Du kan hitta färdiga plastskydd eller har en skräddarsydd för ditt bord. Om möjligt, köpa en tung lock för att säkerställa maximalt skydd. Se till att få rätt storlek för ditt bord. När den inte används, alltid täcka bordet så smuts och damm inte stanna på bordet själv.
 • Reparera små revor och tårar genast. Kanter som är sliten ska putsas. För scruffmarks, kan du använda ludd som du hittar under skenan. En liten mängd av lim kan användas för att limma ludd på scuffmark. Efter limning, se till att tyget är mjuk och jämn så biljardbollar glider rätt på bordet. Att ersätta hela duken, har en professionell göra det åt dig.
 • Glöm inte att rengöra biljardbollar, kön och rack. Torka av kön och rack med en mjuk trasa. De biljardbollar kan poleras med polish tillgänglig från biljard leverans butik.

Genom att ta hand om din biljardbord, bollar, rack och pinnar cue kan du vara säker på roligt spel i många år. Det är också det bästa sättet att undvika kostsamma reparationer.