E2e

Hur nybörjare kan lösa en Rubiks kub

Lösa en Rubiks kub kan vara svårt och frustrerande att en nybörjare

Lösa en Rubiks kub kan vara svårt och frustrerande att en nybörjare. Det finns dock ett enkelt sätt att lösa en Rubiks kub för att återställa den till sitt ursprungliga tillstånd. Du behöver bara lära sig några enkla mönster och formationer färg. Denna metod rekommenderas för nybörjare eftersom det kräver mindre drag och det är lätt att memorera. Observera att även om man kan använda andra metoder, de kräver intensiv memorering och mer komplexa rörelser, vilket gör dem unadvisable för nybörjare.

Nybörjaren metod för att lösa en Rubiks kub är som följer:

För det första lagret av kuben:

  • Gör ett kors bestående av fem rutor av samma färg. Detta kors ska vara på undersidan av kuben. Du bör kunna göra detta steg inom några minuter, eftersom det är inte alltför svårt.
  • Du bör göra färgerna runt sidan av korset match. För att göra detta, rotera över flera gånger. Du bör få två rutor på en sida för att ha samma färg. Upprepa detta tills du har två sidor med två rutor vardera med samma färg.
  • Du måste byta bitarna på sidan av korset, vilket inte stämmer. De kan vara bredvid varandra eller på motsatta sidor av kuben. Gör detta genom att flytta pjäser genom att rotera-och undersidan.
  • Du bör sätta de 4 hörnen av färgen på korset för att skapa ett enda lager. Du bör göra detta genom att rotera den översta sidan på kuben och genom att föra in de fyra bitar för att bilda en enda färg på bottenskiktet. Din kub bör ett bottenskikt av en färg och fyra rutor av samma färg på de fyra sidorna skikten.
Hur nybörjare kan lösa en Rubiks kub. Gör ett kors bestående av fem rutor av samma färg.
Hur nybörjare kan lösa en Rubiks kub. Gör ett kors bestående av fem rutor av samma färg.

För det andra skiktet av kuben:

  • Sätt i de fyra mittersta skikten så att sidorna nu har sex rutor av samma färg. Du måste göra denna process en sida i taget. Om en kvadrat sätts på fel sätt måste du ta bort det innan du sätter i det igen. Din kub bör ha en färg för bottenskiktet, med de fyra sidorna har sex rutor på varje sida, med de sex rutor som har en enda färg.

För det tredje och sista lagret av kuben:

  • Du bör göra kanterna på sista "oformade" färg uppåt. Du bör bilda ett kors på den färgen på det översta lagret av kuben. Applicera samma metod som används vid formning korset på botten.
  • Du bör göra hörnen i färg ansikte upp, så att det översta lagret kommer att bestå av en färg. Bara vrid hörnen mycket som du gjorde när du bildar bottenskiktet av torget. Din kub borde ha det översta lagret klar.
  • Du bör placera hörnen för färgerna på sidan av kuben. Bara vrid toppskiktet samtidigt rotera sidor och du kommer att sluta med de fyra sidorna av kuben saknas en ruta för sina respektive färger.
  • Det sista du behöver göra är att placera kanterna, eller de sista torg som behövs för att slutföra färger på sidorna av kuben. Du bör tillämpa den metod som beskrivits tidigare när utgör det översta och undersidan.