E2e

Hur man spelar Pinochle

Regler och anvisningar

Pinochle är en fartfylld, något komplex kortspel, men när du har lärt det, kommer du vara hooked!

Hur man spelar pinochle. Detta är en fyra-spelare partner variant av pinochle.
Hur man spelar pinochle. Detta är en fyra-spelare partner variant av pinochle.

Det finns många varianter av Pinochle, men här är en vanlig en att komma igång.

 1. Detta är en fyra-spelare partner variant av Pinochle, så du behöver en 48-kort Pinochle däck, som består av ess, tior, kungar, drottningar, och nior från två kortlekar. Din partner kommer att vara den person över bordet från dig. Välj en återförsäljare. Denna person kommer blanda Pinochle spelkort, låta personen på sin rätt att skära korten, sedan ta dem till alla fyra spelare. Varje kort delas ut, så varje spelare ska ha tolv kort när dealern är genom.
 2. Det första steget i Pinochle bjuder. Men för att förstå budgivning, måste du ha en grundläggande förståelse av de följande två steg, vilka är melding och trick-ta, så vi kommer tillbaka till budgivning på bara lite.
 3. Melding innebär att fastställa en specifik kombination av kort. Om du någonsin spelat rummy, vet du hur man smälter. I Pinochle finns fem olika sätt att smälter. Om du har fyra kort av samma valör i olika kostymer, kallas detta en runt. Till exempel, om du har ett ess i hjärter, spader, ruter och klöver, har du ess runt. Om du har alla åtta ess har du Double Aces runt. Du kan meld ett runt i ess, kungar, damer och knektar. Tiotals Omkring och nior runt är värda noll poäng. Nästa sätt att meld är ett äktenskap. Ett äktenskap är kungen och drottningen i samma färg. En kung och drottning i trumf är värt mer än en kung och drottning av trumf - we'll tala mer om trumf i trick-ta fas. Det tredje sättet att smälta en körning. Precis som det låter, en Kör ett ess, tio, kung, dam och Jack alla i trumf kostym. Om du har en extra kung eller drottning (eller båda) i trumf, är det värt en extra 40 poäng vardera när poäng Run. Icke-trumf körningar är värt någonting. Den fjärde sättet att meld är en Dix (uttalas deese), som är franska för "tio". En Dix är helt enkelt nio Trump, helt av sig själv. En Dix, logiskt, är värd tio poäng. Det sista sättet att smälta en Pinochle, som är Jack av diamanter och spader dam. Du kan också smälter en dubbel Pinochle, vilket är både Jacks av diamanter och båda drottningar i spader. Här är en lista över hur man gör varje smälter:
  • Aces runt: 100 poäng
  • Double Aces runt: 1000 poäng
  • Kungar runt: 80 poäng
  • Dubbla Kings runt: 800 poäng
  • Drottningar Around: 60 poäng
  • Dubbla Queens runt: 600 poäng
  • Jacks runt: 40 poäng
  • Dubbla Jacks runt: 400 poäng
  • Trump Äktenskap: 40 poäng
  • Icke-Trump Äktenskap: 20 poäng
  • Kör: 150 poäng
  • Kör med en extra kung: 190 poäng
  • Kör med en extra drottning: 190 poäng
  • Kör med en extra kung och drottning: 230 poäng
  • Dubbel Run (båda ess, tior, kungar, drottningar och knektar i basun): 1500 poäng
  • Dix: 10 poäng
  • Pinochle: 40 poäng
  • Dubbel Pinochle: 300 poäng
 4. Nästa fas av Pinochle är trick-ta. Rang av kort i Pinochle är något annorlunda än de flesta andra kortspel. Ace är mest kraftfulla, följt av tio, sedan kung, dam, knekt och nio. Den trumf kostym förklaras av den person som vann budet. Ett kort i trumf kostym slår alla andra kort utom ett högre kort i trumf kostym. Därför kommer en nio trumf slå ett ess i icke-trumf. När plocka poäng, ess, tio och Kung är värda tio poäng. Den dam, knekt och nio är värda noll poäng. Eftersom det finns totalt tolv ess, tior och kungar, detta står för sammanlagt 240 poäng som kan görs i trick-ta fas. Dessutom vinner det lag som de sista "trick" får ytterligare tio poäng, för en slutsumma på 250 poäng.
 5. Nu när du förstår hur Pinochle görs, låt oss gå tillbaka till budgivning. När du tittar på din hand, först bestämma vad du skulle förklara som trumf. Om du har ett ess och flera andra starka kort i samma färg, det är ett bra ställe att börja. Räkna ut hur mycket du skulle poäng genom melding och vad du skulle (förhoppningsvis) poäng i trick-ta. Kombinera dessa två siffror. Om du är konservativ, använda detta nummer som ett bud. Om du vinner budet, kan du be din partner för fyra kort. Räkna ut hur mycket du kan poäng om din partner gav dig fyra kort som perfekt avslutade handen. Om du är en risktagare, använda detta nummer som ett bud. Eller så kan du bjuda någonstans däremellan!
 6. Budgivning börjar med spelaren på dealerns vänstra. Det lägsta budet är 250 poäng. Om du inte kan bjuda minst 250 poäng, eller så kan du inte fylla det högsta budet, kan du passera. Om alla tre spelare passerar, har den sista spelaren (vem som är dealer) att ta bud på 250 poäng. Budgivning sker alltid i multiplar om tio.
 7. När erbjudandet har vunnit, förklarar den spelare som har vunnit budet på trumf kostym och frågar sin partner för fyra kort (om han vill). Efter hans partner har passerat honom fyra kort, plockar han upp korten, omvärderar sin hand, och passerar fyra kort till sin partner.
 8. Därefter börjar melding fasen, såsom beskrivits ovan. Varje spelare lägger ner sin melds, framsidan upp på bordet. Ett kort kan vara en del av fler än en smälter, så länge det är en annan typ. Till exempel kan en drottning vara en del av både Queens runt och ett äktenskap, men inte en del av två äktenskap. Partners kan inte dela kort när melding. Om din partner har en drottning i spader och hjärtan, och du har en drottning i klubbar och diamanter, kan du kombinera dem inte för en Queens runt.
 9. När alla spelare är klara melding, lägga ihop poäng. Om laget som har vunnit bud poäng mer än 250 poäng under deras bud är det inte möjligt att göra sina bud. Detta beror på att endast 250 poäng totalt är tillgängliga under trick-ta. Därför, om ett lag har bjudit 500 poäng och poäng endast 200 poäng under melding, det finns ingen chans att göra sina bud. De kan välja att förlora handen. När du misslyckas med att göra ditt bud, du går "set". Detta innebär att det belopp du bjuder dras från din totala poäng från tidigare omgångar. Genom förverkar under melding fasen, snarare än att spela handen ut undviker du ger extra poäng till motståndarlaget.
 10. När alla meld punkter har gjorts, plockar varje spelare upp sina kort och trick-ta börjar. Den spelare som vann bud leder, vilket betyder att spela det första kortet. Spelaren till vänster om honom spelar nästa kort. Han måste spela i samma färg som leddes. Om han kan slå det kort som leddes måste han göra det. Om han inte har några kort i den färg, måste han spela trumf. Om han har ingen trumf, kan han spela något annat kort i handen. Spela fortsätter sedan till nästa spelare till vänster, efter samma regler. När alla fyra spelare har spelat, avgöra vilka kort är högst. Kom ihåg att korten i trumf kostym är högre än något kort i icke-trumf. Den spelare som spelade hög kortet vinner trick och leder ett kort för nästa trick. När alla knep har spelats, är den runda över.
 11. Därefter gör korten för de knep som du vann, enligt beskrivningen i steg 5 ovan. Om ditt lag vann finalen knep, ge dig själv en extra tio poäng. Om bud-vinnande laget gjorde sin bud, lägger det totala antalet poäng för deras poäng. Om inte, ge dem noll poäng för melding och trick-ta och subtrahera det belopp som de bud från sin totalpoäng. De icke-budgivning laget poäng sina poäng på exakt samma sätt, förutom att eftersom de inte vann budet, det finns inget straff. Deras poäng är helt enkelt till deras totala poäng.
 12. Du har gjort ditt första omgången av Pinochle! Upprepa stegen ovan tills en lag når 1500 poäng. Om du har mer än fyra personer, kan du spela två eller flera tabeller med fyra spelare vardera, sedan har en lag från varje håll tabellen Växel efter det första spelet är över.

Dessa kortspel instruktioner bör hjälpa dig att lära dig hur man spelar Pinochle. Det finns många fler varianter av Pinochle regler, inklusive tre-Hand Pinochle och du kan också spela Double-Deck Pinochle. Det finns också många olika sätt att göra mål. Känn dig fri att komma med varianter som passar din grupp. Om du gillar att spela kort med grupper, överväga att bilda en grupp. Den viktigaste regeln när du spelar ett kortspel är att ha en bra tid!