E2e

Hur man ska spela fotboll

Foosball är en spännande

Foosball är en spännande, soccer-baserade bordsspel som kan spelas och njöt av människor i alla åldrar. Målet är att använda dina 13 siffror ("män") för att göra mål genom att rotera och skjuta stängerna som de är fästa för att manövrera bollen runt spelplanen. De mest framgångsrika bordsfotboll spelarna använder en kombination av skicklighet, strategi och blixtsnabba reflexer som hjälper dem att vinna matcher, i stället för att enbart förlita sig på den brute force med hög hastighet skott. Om du vill ge det här spelet ett försök att följa de grundläggande reglerna anges nedan.

Hur man ska spela fotboll. Välj ett spel format.
Hur man ska spela fotboll. Välj ett spel format.
  1. Välj ett spel format. Det finns flera olika varianter av foosball, så se till att du och din motståndare (s) är överens om vilken version av spelet du kommer att spela. Singel och dubbel matcher är de vanligaste, men du kanske också vill prova fyra-på-fyra matcher där fyra spelare per lag, där varje spelare styr en enda stav, målvakt krig där endast målvakten och stavar försvarare används; framåt skottlossningar, där spelarna turas om att skjuta bollen med sina anfallaren stavar, eller två-boll rollerball spel där två bollar samtidigt i spelet.
  2. Bestäm vilken spelare får den första serven. I officiella turneringar den första serven bestäms av att singla slant. Ett mynt luckan är allmänt accepterat som ett objektivt sätt att börja bordsfotboll spel som äger rum i en plats under några omständigheter, och ska alltid användas när du spelar mot motståndare som du inte känner mycket väl. Detta kommer att bidra till att minska risken för meningsskiljaktigheter uppstår senare. Vinnaren av singla slant kan antingen välja att tjäna först eller kan välja den sida av bordet han föredrar att spela på, med den återstående alternativet föll till sin motståndare.
  3. Sätta bollen i spel. Serven görs genom att skjuta bollen genom tjänstgör hålet, belägen vid centrum av sidoväggen. Du kan försöka att manuellt snurra bollen på serven för att få den att röra sig i en viss riktning, men kan inte sätta någon av dina händer innanför spelplanen att göra det. Ingen av spelarna kan slå bollen tills den landar på spelplanen.
  4. Poäng några mål. Du får en poäng varje gång bollen går in i din motståndarens mål, oavsett vilken spelare faktiskt slog bollen sist. Dessutom, om en boll går in i målet och därefter studsar tillbaka ut, fortfarande det blir räknas som en punkt. Efter ett mål görs, gjorde spelaren på får att tjäna bollen tillbaka i spel. Den första spelaren att göra mål fem mål vinner spelet, och det är inte nödvändigt att vinna med två punkter (t.ex. en slutlig värdering av 5-4 är acceptabelt).
  5. Hålla spelet rör sig längs. Även om du är tillåtet att försöka få dina män i läge genom att ta lite tid att ställa upp dem, kan du inte hålla bollen på obestämd tid för att göra det. Tidsfristen för att hålla bollen på en två-eller tre-man stången är 15 sekunder, medan gränsen för fem-mans spö är 10 sekunder. Om du bryter mot denna regel måste du ge upp besittning av bollen till din motståndare.
  6. Var en bra sport. Utöver de regler som täcker allmänna gameplay har foosball flera regler spelare uppförande. Till exempel är det tillåtet att inte snurra dina stavar (dvs. rotera dem mer än 360 grader) för att få extra hastighet på ett skott eller pass, och inte heller är det tillåtet att distrahera motståndaren genom att snurra eller mal stavar som inte är inblandade i den aktuella pjäsen. Dessutom får du inte flytta eller burk tabellen på något sätt under spelet. Bryter mot någon av dessa regler kan resultera i olika påföljder.