E2e

Hur man ska spela charader

Charader är ett roligt och enkelt spel som du kan spela med vem som helst, var som helst! Ta några papper och en penna och följ dessa instruktioner för att lära sig att spela charader.

Steg 1

Dela upp spelarna i två lag. Samla upp alla intresserade charad spelare och gör två jämna lag. Sitt lagen tillsammans på separata sidor av ett öppet spelområdet.

Steg 2

Hur man ska spela charader. Dela upp spelarna i två lag.
Hur man ska spela charader. Dela upp spelarna i två lag.

Komma med några ord eller fraser. Om du inte redan har en lista med ord och fraser för att agera ut, kan du snabbt göra några. För att kunna spela charader rättvist, kan varje lag vet inte vad de kommer att uppmanas att agera ut. På grund av detta måste det andra laget att komma med tillräckligt många ord och fraser för att räcka hela spelet. För att vara rättvis, välj välkända filmer, ord, föremål, fraser och så vidare. Tio för varje sida är ett rimligt belopp, men du kanske vill ändra detta antal baserat på hur många varv varje spelare vill ha. (Det andra alternativet skulle vara för en person som inte kommer att spela detta spel av charader att komma med en lista med ord och fraser i förväg). När alla ord och fraser har skrivits ned, bör de vikas och tas i en hatt eller en skål så att ingen kan se vad som skrivs tills den har upprättats ur hatten och ovikta. Nu att varje lag har ord och fraser, är du redo att spela charader.

Steg 3

Förklara reglerna. Det är en bra idé att gå över reglerna innan du börjar spela charader. Påminn varje lag att de kommer att ha en begränsad tid varje runda (vanligtvis 30 sekunder eller 1 minut). Det andra laget kommer att ansvara för timern varje runda. Varje lag kommer att välja en spelare att dra ett ord eller en fras från hatten och agera ut det. Inga ord kan läsas, eller laget diskvalificeras för den rundan. Aktörer kan göra gester, rörelser, eller någon annan rörelse som kan hjälpa sina lag att gissa vad skrevs på varje papper. Avgöra om du ska låta skådespelaren att använda rekvisita. När spelaren agerar, bör hans eller hennes team skrika ut sina gissningar. Det finns inget straff för fel gissningar, så uppmuntra ditt team att hålla gissa. Om ett lag korrekt gissningar ordet innan tiden tar slut, får det lag 1 poäng för den omgången. Sedan spela går vidare till det andra laget. Detta fortsätter tills alla ord har gissat, tills ett lag når ett visst antal poäng, eller tills du alla väljer att avsluta spelet. Laget med flest poäng vinner.

Steg 4

Spela charader. När alla är medvetna om reglerna, är du redo att spela charader. Kontrollera att du har ett stort öppet område att göra det, eftersom dina gäster kommer sannolikt att flytta runt när de försöker agera ut ledtrådar. Du hittar charader är ett roligt och billigt sätt att tillbringa kvällen med vänner och familj.